Nem sokat hallani manapság a Metal Gear Solid filmadaptációjáról, amit még 2012-ben jelentettek be, illetve 2015-ben az is kiderült, hogy Jay Basu írja és a Kong: Koponya-sziget rendezője, Jordan Vogt-Roberts készíti el Avi és Ari Arad felügyelete mellett. A hallgatásnak nyilván az is oka volt, hogy Vogt-Robertset mostanában a King Kong mozifilm kötötte le, ám ennek munkálatai már befejeződtek, így nekiállhat Solid Snake filmes történetének.

Állítása szerint nem szeretne olyan alkotást összehozni, ami nem méltó a játékokhoz, és nem hagyja majd, hogy a stúdió egy G. I. Joe-ra vagy Mission Impossible-re hajazó filmet csináljon belőle. Az elmondottak alapján a célja eredendően a Deadpool és a Logan nyomvonalán haladni, vagyis kisebb költségvetésből R besorolású filmet alkotna. Ugyanakkor úgy véli, hogy a Metal Gear Solidnak nem feltétlen lételeme az erőszak, így – ha úgy hozza a sors – nagyköltségvetésű PG-13-as filmet is készíthet belőle. De csak akkor, ha úgy érzi, erre van szükség.

Vogt-Roberts szerint sokkal fontosabb eleme a sztorinak a filozófiai rész, és elsősorban erre kell koncentrálnia, az erőszak és a nyelvezet másodlagos. Jelenleg azon dolgozik a producerekkel, hogy megleljék a legmegfelelőbb egyensúlyt ezen elemek között. Céljuk egy olyan film megvalósítása, amivel a megafanok elégedettek lehetnek, de a Metal Geart nem ismerők is belehabarodhatnak. Aztán, hogy végül mi lesz ebből, az majd kiderül valamikor a mozikban.