Számos média számolt be arról, hogy a Twitter vezetősége több technológiai céggel is felvette a kapcsolatot egy esetleges eladás ügyében. A jelöltek között olyan társaságok szerepelnek, mint a Google, a Verizon, a Microsoft és a Salesforce. A Twitter jelenleg 19,44 milliárd dollárt ér a piacon. A hír kipattanásakor azonnal 22%-kal növekedtek a részvények árai, azóta pedig folyamatosan nőnek.

Az értesülések szerint amúgy a Microsoft fel akarja srófolni az árat, hogy kitúrja a konkurenciáját, a felhőalapú technológiákkal foglalkozó Salesforce-t, aminek szintén nagy esélye van a Twitter megvásárlására. A redmondi cég egyelőre érdemben nem kommentálta a dolgot, csak annyit mondtak, hogy jelenleg nincs mit megosztaniuk a témában.

A Twitterrel a Microsoft jó nagy szeletet szakítana az internetes közösségi felületből, hiszen már eleve övék a LinkedIn, ami még a nyáron vásároltak meg potom 26,6 milliárd dollárért. Ennek ellenére az elemzők úgy vélik, a Microsoftot nem igazán érdekli a Twitter, és ennek egyik oka pont a LinkedIn felvásárlása lehet. Egyszerűen a cég – az egyéb kiadásai mellett – már nem engedhet be még egy hatalmas beruházást idén.

microsoft-twitter.jpeg