Egy hosszú fejlesztési folyamata alatt nemcsak barátságok szövődhetnek, hanem komoly munkakapcsolatok is. Erre példa ez a hír is, amely szerint összebútorozott az Undead Labs és a microsoftos Ted Woolsey.

Woolsey a Microsoft Studios színeiben az Xbox Live Arcade divízió élén egyengette a digitálisan megjelenő játékok útját, piacra segítve többek között olyan címeket, mint a Killer Instinct, az Ori and the Blind Forest, a Limbo – és a State of Decay.

Az Undead Labs utóbb említett zombis alkotása négy évig készült, ez alatt Woolsey és a csapat jól összeszokott, megbarátkoztak egymással, és úgy tűnik, nagyon bejött a közös munka, hiszen szerdán bejelentették: ő lesz a csapat új általános igazgatója.

Ted Woolsey egyébként érdekes figura, ugyanis japán irodalomból doktorált az egyetemen, és az elsők között volt, aki japán játékokat ültetett át angolra még az SNES korszakban, többek között a Final Fantasy VI és a Chrono Tiger lokalizálása is a nevéhez fűződik, neki köszönhetjük például a szállóigévé vált „son of a submariner” kifejezést – az FF-rajongók híres sorait azóta is „woolseyism” néven emlegetik. 1996-ban alapította meg a Big Rain stúdiót (Shadow Madness), mely pár év múlva Craveyardra változtatta nevét. Később a RealNetwork üzletfejlesztési igazgatója lett, a Microsofthoz hét éve csatlakozott.

Ted Woolsey