Mindenekelőtt gyorsan leszögezem, hogy spoileres információk következnek az Uncharted 4: A Thief’s End történetével kapcsolatban, szóval, ha még nem játszottad végig a játékot és szereted a meglepetéseket, ne olvasd tovább, de azért itt a lényeg: a Naughty Dog egyik tesztelőjét azért küldték el, mert begurult a programban feltűnő női szereplők mennyisége miatt. És akkor most jöjjön a sztori kicsit részletesebben.

Neil Druckmann, az igencsak sikeresnek mondható Uncharted 4 direktora osztotta meg velünk a következő anekdotát. Eredendően kevesebb nő szerepelt volna a történetben, de ahogy a játék elkezdett formálódni, úgy nőtt a számuk.

„Amikor bemutattam és leírtam az egyik új szereplőt a vezető karaktertervező művészünknek, ő megkérdezte: mi van, ha lány lesz? Tetszett az ötlet. Erre nem is gondoltam. Csak az volt a kérdés, hatással lesz-e ez valamire, változtat-e valamin. Mint kiderült, semmin. Szóval belevágtunk.”

Hogy ki volt ez a nemváltó karakter? Nos, Nate lánya, aki a játék epilógusában mutatkozik be. Eredetileg tehát Nate-nek fia született volna. Aztán itt van még nekünk egy másik új női karakter, Nadine Ross is, aki ráadásul hősünk egyik ellenlábasa. És persze Elena sem tűnt el a balfenéken. No, ebből született a baj.

„Volt néhány szexista beállítottságú tesztelőnk, akik nagyon kiborultak, amikor Nadine elverte Nate-et, és amiért hősünknek lánya született. Az egyik alkalommal meg is kellett kérnünk az egyik fickót, hogy távozzon. Túl nagy hatással volt rá. Átkozódott nekünk: „már te is, Naughty Dog! Az isten verje meg. Végeztem az Uncharteddel, ha csináltok még egyet a lányával. Ez egy kib*szott sz*rság!”

Druckmann amúgy azzal a kritikával sem ért egyet, hogy Elena megnövekedett jelenléte a játékban az, ami visszafogja Nate-t és a további történeteket. „Nate-et csak Nate fogja vissza” – zárta gondolatait.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!