Úgy látszik, hogy a Pokémon GO-nak sikerült az, ami a Skynetnek a Terminátor világában, csak békés eszközökkel. Alig egy hónap alatt szinte az egész Föld behódolt a programnak, és milliók kóvályognak parkokban pokémonokra vadászva. Annak ellenére, hogy a játék számos gyermekbetegséggel és problémával küzd, úgy tűnik, hogy a mobiljátékok történetében eddig soha nem látott és töretlen lelkesedést váltott ki. 

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Sensor Tower nevű, üzleti elemzésekkel és marketinggel foglalkozó oldal szerint a Niantic alkalmazása július 6-i indulása óta csaknem 160 millió dollár hasznot hozott a fejlesztőcég portájára. Az adatokat a már korábban említett negatív vélemények sem befolyásolják.

Az elemzésből az is kiderült, hogy a játékosok több időt töltenek a Pokémon GO-val, mint amennyit a Facebookon lógnak. Ezek az ámulatba ejtő adatok azt bizonyítják, hogy van még potenciál a Pokémon GO-ban. Remélhetőleg a fejlesztők nem tunyulnak el a megszerzett vagyon hatására, hanem éjt-nappallá téve igyekeznek kiküszöbölni az olyan hibákat, mint a követő rendszer kivétele. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!