Az egyedi és tündéri világú FEZ megalkotói tovább dübörögnek. Miután értesültünk a szomorú hírről a FEZ második részét illetően, azóta csend honol a fejlesztőgárda háza táján, ma azonban véget ért a hallgatás. A Polytron munkatársa, Marie-Christine Bourdua szerint annak ellenére, hogy a FEZ 2 lekerült a napirendről, a kanadai stúdió további munkálatokat végez más projekteket illetően. De miről is van szó?

Bourdua arról beszélt a Joystiq hírportálnak, hogy őt is meglepte az igen ígéretesnek tűnő folytatás leállítása, ám megbízik Phil Fish döntésében, és nincs semmi ok a pánikra. A híres előd nemsokára új platformokon is meg fog jelenni, mivel a stúdió a portoláson dolgozik. Terveik szerint az eredeti FEZ hamarosan elkészül Linuxra és Macre, valamint a Sonyval is „együttműködnek”. Azt ugyan nem tudni, hogy PS3 vagy Vita megjelenést tartogatnak a számunkra, ám a bejelentés egyre közeleg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Örülnétek egy kézi konzolos FEZ portnak, vagy szívesebben látnátok Gomezt, a kis fehér lényt a nagyképernyőn ugrándozni?

FEZ -- Megjelenés: 2013. május 1. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2800 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 256 MB, HDD: 500 MB