• Nemrég volt némi félreértés a Resident Evil 2 kapcsán
  • A Capcom üzleti jelentése szerint remaster lesz
  • A Capcom UK egyik fejese tisztázta, hogy remake lesz

Augusztusban nagy volt az öröm, amikor a Capcom végre bejelentette, hogy remake-eli a Resident Evil 2-t, a sorozat egyik legjobb darabját. Ami valljuk be, nem ördögtől való gondolat, pláne azután, hogy milyen jól sikerült a Resident Evil és a Zero remake-je (valamint azok HD remastere). Azonban pár napja kisebbfajta riadalmat tört ki a rajongók között.

Történt ugyanis, hogy a Capcom egyik befektetői jelentésében mint remaster hivatkozott a Resident Evil 2-projektre, ami ugye csak annyit jelent, hogy az eredeti, 1998-as játékot szépen feltupírozzák, ami egy lassan húszéves programon nem sokat segítene, legfeljebb annyit, hogy nem pixelhalom lenne a HD monitorok és televíziók korában. És hát ugye a remaster nem az, amit a Capcom ígért – és ami miatt lelőtték a rajongói remake-et. Éppen ezért ma Stuart Turner, a Capcom UK marketingigazgatója a következőt tweetet tette közzé:

Mindez magyarul annyit tesz, hogy jól félreértettük a jelentésüket, és a Resident Evil 2 egy, az alapjaitól felépített remake lesz, nem pedig az eredeti játék remasterelt változata. Ennél többet viszont még mindig nem tudunk a programról. Illetve még azzal tisztában vagyunk, hogy a producere Hirabjasi Josiaki, aki az első perctől próbálta elérni a remake megvalósulását.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!