• A Riot az internetszolgáltatókkal karöltve javítana a League of Legends játékos kapcsolatán
  • Egy saját hálózatot akarnak, ami kevesebb lagot eredményezne
  • A szükséges hardver márciusban kész lesz, de a papírmunka tovább tarthat

A League of Legends egyesült államokbeli játékososai, különösen azok, akik a keleti parton élnek, gyakran panaszkodnak arra, hogy a játékkal való összeköttetés nem túl stabil, a laggal kell birkózniuk. Ezt meghallotta a Riot és bejelentette: tárgyalásokba kezdtek az internetszolgáltatókkal arról, hogy javítsák a kapcsolatot.

A terv az, hogy a szolgáltatók közreműködésével egy dedikált hálózatot hozzanak létre az Egyesült Államokban és Kanadában élő League of Legends játékosok számára. Megbízhatóbb, kevesebb késéssel operáló rendszer lenne ez, ám a Riot saját bevallása szerint nem szabad óriási, drámai javulást válni, csak egy marginális fejlődést.

Mindezt egyébként azért is szeretnénk, mert úgy látják, hogy a szolgáltatók nincsenek berendezkedve arra, hogy a játékosok igényeit kielégítsék. A mostani infrastruktúra arra jó, hogy nagyméretű adatok juttassanak el másodpercek vagy percek alatt, a LoL-hoz viszont az kellene, hogy kis mennyiségű információt minél gyorsabban, milliszekundumok alatt továbbítsanak, és leginkább pontosan, a legtöbb késés ugyanis az okozza, hogy szerverről szerverre pattog az utasítás, mielőtt eljut a céljához. Na, ebben segítene a Riot hálózata.

A hálózathoz szükséges hardver a tervek szerint márciusban lesz kész, ám a tárgyalások még most is folynak, így lehetséges, hogy még sokat kell várni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!