A Sonic Team producere, Ízuka Takasi a Eurogamernek beszélt a Sonic játékok hányatott sorsáról. Szerinte annak oka, amiért a 3D-s programok nem működtek jól, az hogy a régi és új rajongók elvárásainak képtelenség egy játékkal megfelelni. Épp ezért készül most is két Sonic, a 2D-s Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 és a Sonic Colours.

"Az alapok mindkét játékban megegyeznek. Sonic mindig a sebességről és a platformozásról szólt, különbség csak a perspektívában rejlik. Mindkét megközelítésnek megvannak a rajongói, ezért döntöttünk úgy, hogy két játékot fogunk fejleszteni. A Sonic 4 a régi fanokat, a Colours a 3D-s részek szerelmeseit szólítja majd meg."

Szerelmeseit? Nos, nem tudom hányan lehetnek, de a SEGA az utóbbi pár évben csak gyenge Sonic-részeket készített. Elég csak a Wii-exkluzív Sonic and the Black Knightra gondolni, hogy rosszul legyen az ember. Ízuka szerint persze rosszul közelítjük a témát.

"Azok a rajongók, akik negatívan álltak a korábbi évek 3D-s Sonic játékaihoz, azért tették, mert nem adtunk ki klasszikus 2D-s epizódokat, vagyis elhanyagoltuk őket. Nehéz két tábort kielégíteni egyazon játékkal, úgyhogy itt az ideje változtatni ezen. Ezért lesz két Sonic, hogy a játékosok szabadon választhassanak. Akármelyik stílust is szereted, elégedett leszel."

Nos, hiszük ha látjuk. A Sonic 4 XBLA-ra, PSN-re és WiiWare-re érkezik az év végén, a Sonic Colours pedig szintén akkor várható Wiire és DS-re.

(A képek a Sonic Colours Wii verziójából valók.)