• A GSC GameWorld feltámadt a tetszhalálból
  • A csapat évek óta inaktívnak számított, és csak pár emberből állt
  • Eredetileg a S.T.A.L.K.E.R.-játékokért feleltek
  • Most új projekten dolgoznak

A GamesIndustry egy igazán különleges interjúval ünnepli a PC-s játékosok karácsonyát. A videojáték-ipar egyik legjelentősebb szakmai portálja a GSC GameWorld szóvivőjével, Valentine Jeltysevvel készített exkluzív interjút, melyből kiderült, hogy a 2010 óta inaktív brigád feltámadt, és egy teljesen új játékon dolgozik.

A GSC GameWorld a Cossacs- és a Stalker-sorozatokkal szerzett magának hírnevet, a Stalker 2 fejlesztése kellős közepén azonban bezárta kapuit a stúdió. Sokáig kérdéses volt, hogy jogilag egyáltalán léteztik-e még a cég, idővel pedig kiderült, hogy igen, csak épp szunnyad, és vár valamire, talán a csodára.

Eddig nem nagyon tudtuk, mi történt a GSC-vel, mindenki anyagi csődre tippelt, Valentine szerint azonban a pénz kevésbé játszot szerepet a Stalker 2 lelövésében, mint az az egyszerű tény, hogy a játék fejlesztése túl sokáig tartott volna, a technológia pedig egyszerűen elszállt a projekt felett. A Stalker 2 tehát egy új Duke Nukem Foreverrel fenyegetett, botrányra pedig senki sem vágyott a csapatból, így a GSC vezetői inkább lelőtték a fejlesztést, és az elmúlt éveket kutatással és a játékvilág megfigyelésével töltötték.

Nos, a GSC GameWorld most már hivatalosan is munkába állt: Valentine szerint felvettek egy csomó tehetséges embert, akikkel egy új, teljes árú játékon dolgoznak – ami ráadásul elég hardcore cucc lehet, hisz Jeltysev szerint a munka a GSC régi rajongóit célozza, akik most 25-40 év körüli felnőttek, és nem „16 éves srácok”.

Mit is mondhatnánk? Nagyon drukkolunk!