Nagyon meglepődhetett az a játékos, aki a nagy sikerű The Last of Usban talált hirdetésen szereplő számot felhívva nem a reklámozott rovarirtó cég operátorátorával, hanem egy szextelefon-szolgáltatás minden bizonnyal búgó hangú alkalmazottjával állhatott le trécselni. A hibát Neil Druckmann kreatív igazgató szerint a játék művészei véletlenül követték el, amikor azt hitték, hogy ha kicserélik a körzetszámot a filmekből jól ismert 555-re, akkor érvénytelen számot adnak meg.

Nos, a valóságban nem így történt, hanem egyenesen szextelefonos szolgáltatásokra irányították a kedves játékosokat, ami igen kellemetlen egy olyan világban, ahol a szex még mindig érzékeny téma. Az Egyesült Államokban ugyanis az 555-0100-tól 555-0199-ig terjedő számok vannak fenntartva a fiktív telefonszámok számára. Úgyhogy nem elég a körzetszámot 555-re változtatni, ezt ugyanis másra is használják (például a 1-XXX-555-1212 a tudakozó száma). Ezt a Last of Us művészei minden bizonnyal nem tudták.

Druckmann elnézést kért a bakiért, és biztosította a játékosokat, hogy kicserélik a számokat a következő javítócsomagban. Arról nincs információ, hogy ez az ingyen reklám mennyi plusz ügyfelet hozott a számok túlsó végén álló szolgáltatóknak.

A The Last of Us és a szextelefonszámok

The Last of Us -- Megjelenés: 2013. június 15. -- Gépigény: Nincs