Úgy látszik, hogy a mai nap a játékzenék istenének titkos és ősi ünnepe, ugyanis a korábbi Battlefield 1 újrakevert főcímzenéjének megjelenése után, most a kiderült, hogy a Gears of War 4 főcímzenéjét az a Ramin Djawadi fogja szerezni, aki a Trónok harca közismert dallamát is komponálta. Djawadi ugyanakkor megjegyezte, hogy a sorozat zenéjétől merőben eltérőt szeretne szerezni a Gears of War 4-nek.

„Nyilvánvalóan teljesen másmilyennek képzelem el a fő témát, mint a Trónok harca esetében. Valahányszor belefogok egy új projektbe, biztos akarok lenni abban, hogy az merőben el fog térni a korábbi munkáimtól, annak ellenére, hogy mindben többnyire vonósokat és ütőshangszereket alkalmazok.  A Gears of War 4-ben azonban lesz pár elég érzelmes jelenet, amely a játék korábbi részeinek tekintetében ismeretlen elemként jelenik meg. Ezeknél a részeknél többnyire húros hangszereket fogok használni az érzelmi hatás eléréséhez. Szeretném ötvözni a rajongók által jól ismert eddigi zenei elemeket a saját ötleteimmel. Szeretnék a megszokott hangzásvilágban maradni.”

Nem ez az első alkalom, hogy a híres zeneszerző beteszi a lábát a játékvilágba. Djawadi olyan játékok hangszerelésén is dolgozott már, mint a System Shock és a Thief, valamint hangtechnikusként tevékenykedett a Looking Glass Studionál.

„Jól emlékszem azokra az időkre, mikor sosem volt elég hely a lemezeken hogy rájuk írjuk a teljes zeneanyagot. Napjainkra eljutottunk oda, hogy csaknem határtalan mennyiségű zenét hozzá tudunk adni. Elképesztő érzés megkomponálni egy játékhoz egy teljes zeneművet.”

A Gears of War egyébiránt október 11-én jelenik meg Xbox One-ra és PC-re. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!