• Meghalt a RUSE
  • A Ubisoft ölte meg
  • Lejártak a játék licencszerződései
  • Teljesen eltűnt a program
  • Erről előre nem szólt a kiadó

A 2010-ben megjelent RUSE-nak immáron nyoma sincs, miután a Ubisoft eltávolította a játékot a Steamről -- ez önmagában is elég szokatlan, és habár egy lassan hatéves, amúgy sem túl jó értékeléseket kapott stratégiai játékról van szó, csak úgy nem szoktak kámforrá válni a programok, így érdemes megnézni a körülményeket.

A RUSE kálváriája még decemberben kezdődött, amikor többet nem lehetett megvásárolni a játékot, ráadásul történet ez úgy, hogy a fejlesztőcsapatnál senkinek fogalma sem volt arról, mi folyik. A RUSE egyik moderátora azt mondta, hogy a főnöke tőle tudta meg, mi történt, a Ubisoftnál pedig akkor már senki sem volt, akivel korábban együtt dolgoztak, és válaszolni tudna.

Na, most kiderül, mi áll a hosszúra nyúlt haláltusa hátterében, és ez nem más, mint hogy lejárt pár licencszerződés, a kevés játékos láttán pedig a Ubisoft úgy döntött, hogy nem hosszabbítanak, a játékot így kivonva a forgalomból.

Ezt előre nem közölték, a parányi, pár száz játékosból álló, de ennyi év után is aktív közösséget meglepetésként érte, de utólag a kiadó azért hozzátette, hogy ez semmilyen hatással nincs azok számára, akik már megvették a programot -- persze, azt leszámítva, hogy több új játékos már nem jöhet.