Az OutsideXbox egyik szerkesztője egy ötperces videót készített arról, hogy a Game of Thrones és a Witcher 3 mely dolgokban hasonlítanak. Ezen belül is 5 fő pontban tette egymás mellé a játékot és a sorozatot.

1. Óriási világ: Mindkét eposzban hatalmas a felfedezhető világ, a Witcher 3 rengeteg mellékküldetése, a döntések széles köre elképesztő szabadsággal ruházza fel a játékost.

2. Politika: A Witcher 3-ban nagyszámú, teljesen eltérő karakter próbálja másokkal szemben érvényesíteni saját akaratát, és ezen közéleti események erős kihatással vannak a játék sztorijára, annak ellenére, hogy a witcherek próbálnak mindig semlegesek maradni az ilyen helyzetekben (azért például egy háború akarva-akaratlanul is elég nagy befolyással bír).

3. Meztelenség: Bár a sorozat a George R. R. Martin által megálmodottnál sokkal több pucérkodást és szexet tartalmaz, ebben osztozik a Witcher 3-mal, ami az eddig látott gameplay-ek és az előző részek fényében is helytálló állítás.

4. Erőszak: Az HBO sorozata méltán híres brutalitásáról és a kegyetlen jelenetek kendőzetlen bemutatásáról, ebben a Witcher 3 sem marad le, maguk az emberek és szörnyek ellen vívott harcok is kivégzésekkel tarkítottak, a helyenként megjelenő lefejezések pedig szintén emlékeztetnek 1-2 sorozatbeli jelenetre... 

5. Charles Dance: Akinek nem csengene ismerősen a neve, ő a Tywin Lannistert alakító színész, aki a várva várt videojátékban Emperor Emhyrnek, Nilfgaard császárának kölcsönzi a hangját, aki terjeszkedési politikájával, agresszív módszereivel (pl. nem fél bérgyilkost alkalmazni ha úgy hozza a helyzet) emlékeztet a sorozatbéli karakterre.