A Wolfenstein: The New order nem egy "agyatlan FPS", legalábbis a Bethesda marketingfőnöke, Pete Hines szerint nem. Sőt, a PR-vezér egyenesen a PS-exkluzív Uncharted-sorozathoz hasonlította az alkotást, ami annak fényében, hogy a jelenlegi konzolgeneráció legyik legjobban értékelt franchise-áról va szó, elég veszélyes dolog.

Hines nem igazán indokolta meg a hasonlatot, mindössze annyit mondott, hogy "amikor nem lövöldözünk, olyan kicsit az egész, mint az Uncharted", mely bevallottan a kedvenc akciójáték-sorozata "bármely konzolon".

"Azért szeretem ennyire [az Uncharted-játékokat], mert a lövöldözésen kívüli dolgok remekül működnek, sőt, érdekesek is. Alig várom például a következő videót, mert az összes átvezetó pazar. Valami ilyesmi történik a Wolfenstein: The New Order esetében is, ugyanennyire élvezem a nem lövöldözős szakaszokat. Ha ránéztek a Chronicles of Riddickre vagy a The Darknessre, vagyis azokra a játékokra, amit a srácok a Starbreeze-nél csináltak, észrevehető, hogy ezt-azt magukkal hoztak onnan." -- fogalmazott Hines kissé ködösen az IGN.com-nak.

Hozzáfűzte továbbá, hogy a bejelentés idejét nem a piaci igények miatt helyezték az E3 előttre, hisz a Bethesdánál is tisztában vannak vele, hogy manapság sok játékos csak legyint a Wolfenstein sorozatra. Ugyanakkor Pete szerint a széria "valami fontosat képvisel ebben a világban", és ehhez igyekszik felnőni a MachineGames csapata is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Wolfenstein: The New Order -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nem ismert