A GTA-sorozat a GTA 5-tel újabb magaslatokba jutott, ami elsősorban a GTA 3 kitörésének köszönhető. Előtte még nem volt akkora durranás a széria, ám ez nem az akkor még DMA név alatt futó csapaton múlt, ők ugyanis készek voltak a '90-es évek egyik legnagyobb sztárját leszerződtetni a GTA 2-höz. Alec Baldwin akkortájt volt a csúcson, és nem testúly terén, így nem csoda, hogy fájt rá a DMA foga. Egy rakást pénzt ajánlottak a hollywoodi színészdinasztia legelismertebb tehetségének, ám neki nem kellett a pénz és lemondta a melót, derült ki egy friss interjúban.

"A GTA készítői megkerestek, hogy adjam már a hangom valami gengszternek, még sok-sok évvel ezelőtt, a GTA 2 idején. Nevetségesen sok pénzt ajánlottak egyetlen napi melóért. Rengeteget, halomnyi pénzt egy sima hangfelvételért. Azért utasítottam vissza, mert a karakter egy rendőrgyilkos volt. Nem akartam, hogy rontson a renomémon a dolog, így is épp eleget harcolok a sajtóval. Szóval nemet mondtam." -- mesélte el történetér Baldwin az IndieWire-nek.

Baldwin döntése a maga idején teljesen érthető volt, de mára már bizonyára bánja, hisz a GTA franchise olyan magaslatokba szökött, amibe egy másik videojáték sem volt képes (bizony, még a nagy konkurens Call of Duty sem). Ki tudja, egyike lehetett volna a kevés visszatérő szereplőnek, és most vidáman dagonyázna a GTA 5 Michaeljének megformálásárt kapot ezerdollárosok között.

Alec Baldwin