• A pletykák szerint távozott a Microsoft PC-s főnöke, Phil Harrison
  • Az ok: belső nézeteltérések
  • A Microsoft nem reagált a hírre

A GamesIndustry.biz értesülései szerint a Microsoft PC-re és Xboxre írt játékaiért felelős főnöke, Phil Harrison kilépett a cégből. A portál úgy tudja, hogy belső nézeteltérések miatt történt a szakítás, aminek középpontjában az Xbox részleg feje, Phil Spencer áll.

Phil Harrison 2012-ben csatlakozott a céghez, jó barátja, az akkori Xbox főnök, Don Mattrick jóvoltából, ám miután ő távozott, Harrison arra számított, hogy előrébb tud lépni a ranglétrán a jelenlegi, egészen pontosan a Microsoft Interactive Entertainment Business alelnöki pozíciójából -- ez nem így történt. Az új Xbox vezér Phil Spencer lett, ami feszültséget kellett, akkorát, hogy Harrison ultimátumot adott: vagy előléptetik, vagy távozik.

A hírek szerint távozott, de ezt egyik microsoftos sem erősítette meg, pedig a GDC során többször is nekik szegezték a kérdést. A Eurogamer egyenesen Phil Spencert kérdezte, illetve az ID@Xbox vezetőjét, Chris Charlát, de egyikünk sem válaszolt, valamint Harrisont sem érte el senki. A hivatalos álláspont jelenleg az, hogy a Microsoft nem reagál pletykákra és spekulációkra.

A lemondásban lehetséges, hogy az is közrejátszott, illetve az utolsó csepp lehetett, hogy a Microsoft birtokában lévő Soho Productions és a Harrison segítségével alapított Lift London összeolvad, több dolgozó kárára, akiket el kell bocsátani.

phil-harrison.jpg