Havi rovatunkban azokat a Google Play áruházban megtalálható játékokat szedjük össze, amik ár/érték arányban kiemelkedőt, vagy éppen különleges élményt nyújtanak. Fontos szempont volt a válogatásban, hogy az ajánlóban szereplő címek friss megjelenések legyenek. Lássuk!

LEGO Jurassic World

A tavalyi év egyik nagy filmsikere volt a Jurassic World, ami több, mint egy évtized után hozta vissza a dínókat a filmvászonra, amit PC-re és konzolokra a Traveller’s Tale hozott el: wilson a tesztjében azt írt a játékról, hogy „a LEGO Jurassic World a teljes Jurassic Park életmű egyetlen csomagba tömörítve. Újítás nem nagyon van benne, de még így is baromi szórakoztató és izgalmas.” Nos, a játék áprilistól már Android eszközökre is megvásárolható, így ha tavaly kimaradtál a mókából, a lehetőség adott, hogy bárhova magaddal vihesd a programot. Annyira nem is drága, a Google Play pénztáránál 1760 forintot kell otthagyni. 

HEX Defender

Örömteli, hogy mobiltelefonokon is egyre több jó minőségű és jó áron megvásárolható játék jelenik meg. A HEX Defender413 forintba kerül, és amit a játékos kap a pénzéért az egy, a tower-defense kategóriájába tartozó program – igaz, a fejlesztő Madowl Games csavart egyet a recepten: az ágyúk nem fix helyből tüzelnek, hanem egy hatszög mentén mozognak a játékos által meghozott döntéseknek megfelelően. A támadóknak a céljuk, hogy a hatszög sarokpontjait elpusztítva behatoljanak az ágyúk által védett területre, és ott megsemmisítsék a központi kristályt. A HEX Defender történettel is rendelkezik, és bár eddig alig fél ezren töltötték le a programot, az értékelése 4,6 ponton áll.

Zenge

A 72 megabájtos Zenge a klasszikus értelemben nem is játék, hiszen nincsenek benne teljesítendő küldetések, csillagok, pontok és így tovább. Ami viszont van, az egy puzzle játékmenet: képeket kell kirakni, amik elmesélnek egy történetet. A fejlesztő Hamster On Coke Games maga is inkább relaxációs programnak nevezi alkotását, amiben a kép és a zene együttesen szolgálja a pihenést. A 412 forintos Zenge ezt a feladatát tökéletesen teljesíti, képei művésziek, a zenéje nyugtató, és tényleg csak ennyire van szükség ahhoz, hogy valaki rövid időre kikapcsolódjon.

zenge.png

Chameleon Run

A futóprogramok táborát gazdagítja a Chameleon Run, ami nem endless runner játék, de így is érdemes vetni rá egy pillantást. Ami rögtön megfogja az embert, az a különleges dizájn.  A 700 forintos program azért kapta a Chameleon Run címet, mert az irányított figurának kell a színét változtatni, hogy mindig a platformnak megfelelő árnyalatban tündököljön. Mozgó, többszintes játéktér, akadályok és teljesítendő feladatok várják azokat, akik adnak egy esélyt a Noodlecake Studios játékának. A programért kért pénzért újszerű élményt kap az ember, és ezért a csavarért már érdemes fizetni.

Hello Stranger 1-2

Az orosz Game On Productions egy szöveges kalandjátékot alkotott meg a Hello Stranger képében. Mindkét részben (az első még év elején jelent meg, de idevettem) egy-egy bajba került idegennek kell segíteni, akik számukra ismeretlen helyekre kerültek. A kapcsolatteremtésben az egyetlen rendelkezésre álló eszköz a mobiltelefon, ezen keresztül lehet kommunikálni az ismeretlen személlyel, SMS üzenetek formájában. A második rész története kísértetiesen hasonlít a Kim Basinger főszereplésével készült Mobil című filmre: a segítségünktől függ, hogy a főszereplő leány életben marad-e, vagy meghal. Igaz, nem lehet tudni, hogy az esemény, amit Alice leír, a valóság-e vagy csak egy túl jól sikerült tréfa: a játékosra vár a feladat, hogy erre fényt derítsen. Mindkét játék 140 forintba kerül, ez pedig rögtön különösen ajánlottá teszi a címeket, még akkor is, ha a szórakozás esetlegesen rövidebb ideig tart.

hellostranger2.jpeg

Ladybirds (Katicák)

A Ladybirds egy kakukktojás, egyrészt mert ingyenes, másrészt mert magyar fejlesztők munkája. Az Ifritgames játéka tegnap jelent meg, és ahogy a neve is mutatja, a mindenki, de különösen a gyerekek által szeretett katicabogarat állítja a középpontba. Több nehézségi módban próbálható ki a játék, a cél az, hogy a katicákkal megetessük a levéltetveket, amik ugye károsak a környezetre. A szintidő a legkönnyebb nehézségi fokot kivéve mérésre kerül, vannak eredménytáblák, 18 pályán keresztül lehet óvni a természetet. Gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik a programot, ami 1,5 megabájtot foglal el, és Android 4.0 rendszer felett lehet telepíteni.

ladybirdspromo3landscape920x680.jpg