Havi rovatunkban azokat a Google Play áruházban megtalálható játékokat szedjük össze, amik ár/érték arányban kiemelkedőt, vagy éppen különleges élményt nyújtanak. Fontos szempont volt a válogatásban, hogy az ajánlóban szereplő címek friss megjelenések legyenek. Lássuk!

Deus Ex: Go

A listát nem nyithatjuk mással, mint a Square Enix „Go” sorozatának legújabb részével, ami a Deus Ex: Mankind Divided mellett jelent meg. A Deus Ex: Go csak pár napja jelent meg, de már több, mint tízezer letöltésnél tart, és egy értékelés szerint ez a rész a sorozat kvintesszenciája, hiszen az eddig megjelent játékok legjobb elemeit vegyítette a Deus Ex sorozat szuperérdekes világával. A játék látványos grafikát, kedvező árat kapott, hiszen Adam Jensen mobilos kalandjáért csak 1500 forintot kell kifizetni, ami 900 forinttal kevesebb, mint amit a Square Enix a Lara Croft: Go-ért elkért. A racionális árcímkét tehát megkapta a játék, ami kifejezetten jól sikerült, hiszen 4,5 ponton áll a Google Play áruházban. Mindenképpen ajánlott programról van, ami minőségi szórakozást kínál.

Hyperburner

A Hyperburner egy teljesen friss játék, amiben egy űrhajót kell vezetni egy naprendszeren keresztül. Ez így nem tűnik túl érdekesnek, de ha megtekintitek az alábbi trailert, akkor mindjárt láthatjátok, hogy egy egészen stílusos programról van szó. A grafika szép, a sebességérzet nagyszerű, a játéktér veszélyes: az akadályokat ki kell kerülni. Futtatásához azonban minimum 2 GB RAM kell, így az újabb Android készülékek tulajdonosainak tudom ajánlani. 1090 forintot kell kifizetni a Bad Potion alkotásáért, ami egy magazin értékelése szerint minden pillanatában élvezetes. Egy játéknál pedig úgyis csak ez számít, más nem.

Pixel Guardians: 3D Pixels

A Pixel Guardians egy apró stratégiai játék, ami 319 forintba kerül, így kínál alkalmazáson belüli vásárlásokat is. Utóbbival vigyázni kell, mert több tízezer forintot is el lehet költeni egy mozdulattal. A Pixel Guardians a szokott hős-gyűjtögetős, harcolós, karakterfejlesztős játékmenetet kínálja, egyedi vizuális körítéssel. Az App Store-ban már egy ideje elérhető a program, a Google Play áruházban azonban csak pár napja jelent meg, egyelőre jó értékeléseket kapott: 4,2 ponton áll a játék. A Pixel Guardianst eddig 44-en csillagozták, 32 ember adott neki 5 csillagot, ami nem rossz arány.