Új havi rovatunkban azokat a Google Play áruházban megtalálható játékokat szedjük össze, amik ár/érték arányban kiemelkedőt, vagy éppen különleges élményt nyújtanak. Fontos szempont volt a válogatásban, hogy az ajánlóban szereplő címek friss megjelenések legyenek. Lássuk!

Lego Batman 2: DC Superheroes

A Lego Batman 2: DC Superheroes 2012 nyarán jelent meg, Bate pedig igen magas értékkel jutalmazta a Traveller’s Tale játékát. A Warner Bros. Interactive Entertainment március elején tette föl a Google Play webáruházába ezt az aranyos kockakalandot, amiért nem is kérnek el sok pénz: 700 forintot kell érte kifizetni. A játékot eddig valamivel több, mint 300 ember értékelte, ami így 4 ponton áll. Mobiljáték, így mikrotranzakció természetesen van, a több, mint 80 karaktert játékkal is fel lehet oldani, a türelmetlenebbek pedig megvásárolhatják kedvenc szuperhőseiket. A lényeg azonban nem változott az elmúlt négy év óta: fergeteges humor, DC szuperhősök, és LEGO – minden garantálja a hosszantartó szórakozást, csak legyen elég erős Wi-Fi-d, ugyanis a játék több, mint egy gigát nyom.

VR Battle Helicopters

Már itthon is mindenki megvásárolhatja a Samsung Gear VR szemüveget, reális áron, és valószínűleg a többi gyártó terméke (LG VR, stb.) is meg fog jelenni a hazai piacon. Emiatt a fejlesztők egyre több, a virtuális valóságra épülő játékot fognak készíteni, ennek egyik első megjelenése pedig a VR Battle Helicopters. A 760 forintos játékot bármilyen VR szemüveggel lehet használni, legyen az Google Cardboard vagy Samsung Gear VR, és viszonylag egyszerű játékmenetet kínál: két fegyverekkel felszerelt helikopter küzd egymással a pontokért. Az élményt az teszi különlegessé, hogy a saját helikoptert a fejmozgással lehet irányítani, a pislogással pedig lőni lehet. Egyelőre csak pár száz letöltésnél tart a VR Battle Helicopters, de 4,9-es pontszámon áll, ami igen jó eredmény.

Bridge: Burnt Dreams

A Bridge: Burnt Dreams a Big Fish Games alkotása (iOS rendszeren már egy ideje megjelent), ami nagyon régóta fejleszt mobil eszközökre. Ez a játék a második legdrágább a mostani ajánlónkban, hiszen majdnem 1800 forintba kerül. A program azonban nem kínál alkalmazásokon belüli vásárlásokat, viszont rengeteg gondolkodást igen, mert több műfaj elemeit vegyíti: hidden object, kalandjáték, és puzzle elemek is megtalálhatóak benne. Érdemes időt eltölteni a Bigh Fish alkotásával: egy rövid szünetben is megfelelő pihenési lehetőséget nyújt, de metrón/buszon is lehet nyüstölni, nem csak az achievementek kioldása miatt, de azért is, hogy kiderüljön, ki rabolta el a főszereplő testvérét.

Dream Machine - The Game

A 335 forintos Dream Machine című játékban egy apró robotot kell a szabadságba vezetni, miután egy gyárban úgy ítélik meg, nincs többé szükség a munkájára. A 3D puzzle játék egyszerű, mégis szép grafikát kínál, melyben a fő hangsúly természetesen a gépek megfelelő mozgatásán van, hogy a kívánt pontba tudjon eljutni a kis robot. Természetesen főellenfelekkel is össze kell mérni az erőnket, igaz, nem harc formájában: egyes ellenségeket arra kell rávenni, hogy úgy mozogjanak, hogy egy platform nekünk megfelelő pozícióba mozduljon, hogy onnan tovább tudjunk menni a következő megoldandó feladathoz. Igaz, multiplayer lehetőség nincs a játékban, eredménytáblák viszont igen, amin a többi játékos idejének megdöntésével lehet egyre előrébb kerülni. Ennyi pénzért mindenképpen a nagyon ajánlott kategóriába tartozik a Dream Machine, tegyetek vele egy próbát, megéri!

dream-machine-the-game-cover.jpg

Rayman Classic

Az eddig megjelent számtalan Rayman játék mellett az Ubisoft elérhetővé tette az 1995-ben megjelent eredeti klasszikust is (iOS rendszereken is kapható már). Azt hiszem, a figurát nem kell bemutatnom, hiszen az elmúlt húsz évben több kiváló játékban mutatta meg képességeit. A Rayman Classic nem olcsó, hiszen majdnem 2000 forintba kerül, de cserébe támogatja a gamepadek használatát is. A program jelenleg 4 ponton áll: vannak benne hibák, de nosztalgiázni tökéletesen lehet vele. Sikeresen vissza tudja idézni sokak gyerekkorát.