Április elsején még a legnagyobb internetes oldalakon is gyakran belebotlunk egy-egy hatalmas kamuhírbe vagy valami tréfás témát feldolgozó cikkbe. Éppen ezért a legviccesebbeket, vagy éppen a legnagyobb átveréseket megpróbáltuk összegyűjteni nektek egy nagy összefoglaló írásban, hátha lemaradtatok valamiről.

Sony és a működő Proton Pack

Bár nem kifejezetten videojátékos vonatkozás, de mégis csak az egyik legviccesebb hírrel rukkolt elő a japán vállalat, miszerint elkészítették az első működő szellemcsapdát, amit a Szellemirtók filmekben már láthattunk. AZ ektoplazma befogására képes Proton Pack marketinganyagához még olyan (ál)tudományos szavakkal dobálózó leírást is készítettek, amiben egymást érik a „szupravezető szinkrotron”, a „hidrogénplazma”, vagy éppen a „sugárirányzás-vezérlő technológia” szavak. Persze nincs másról szó, mint egy az idén júliusban a mozikba kerül női Szellemirtók remake egy ötletes reklámjáról. Igazán nagy kár.

Újjáéled a Dreamcast

Sajnos nem a SEGA 1999-ben Európában is megjelent, és világszerte több mint 10.5 millió példányban fogyó otthoni konzolja támad fel új verzióban, csupán egy japán sörgyártó, az Asahi használta fel a SEGA termékét, hogy reklámozza egy kicsit a “The Dream” fantázianevű komlóitalát. Ha létezne ilyen sörcsapoló, akkor bizony minden valamirevaló játékosnak kellene belőle egy otthonra.

dreamcast-beer.jpg

The Witcher 3: Wild Hunt és a LÓ!

A lengyel CD Project RED zseniális videóval rukkolt elő április 1-én, melyben lerántják a leplet Geralt kalandjának következő kiegészítőjéről. Ennek főszereplője az epikus fejelsztői videó tanúsága szerint pedig Roach lesz, a főszereplő eddig elhanyagolt lova. Rocah beszélni fog, és egy igazi szinkronszínész szólaltatja meg, mozdulatait pedig motion capture technológiával rögzítették… Ez szép munka volt CD Project RED!

Jönnek a harcivonatok... ja, nem

Azért nem szeretjük a videojátékos április elsejét, mert súlyosan elkezdünk vágyakozni olyan dolgok iránt, amikről pontosan tudjuk, hogy nem is léteznek. Ilyen sajnos a World of Tanks és a World of Warships játékokat fejlesztő Wargaming japán divíziója által Twitteren bejelentett World of Wartrains, melyben fegyverekkel felszerelt vonatokkal vívhatnánk multiplayer csatákat. Na, ez nagyon kellene!

world-of-wartrains.jpg

Hajóra fel, szárazföldi kutyák!

A War Thunder gárdája sem marad ki a mókából. A következő napokban a vitorlázás aranykorszakába kóstolhatunk bele brit vitorlás hajók kormánykereke mögül. A különleges esemény az Arcade módból érhető el, a fejlesztők pedig azt ígérték, hogy idővel egy teljes PvE játékmóddá teljesedik ki a 16. századi hajókázás. Íme, a kedvcsináló, további részletek pedig itt.

Moduláris alaplap

Moduláris telefonról már hallottunk, most pedig itt a moduláris alaplap. Csak képzel el: nem kell az egész deszkát lecserélni, ha jön egy új processzor, csak megveszed a szükséges modult. Több RAM slot kellene? Meg van oldva. Az ötlet egyszerűen zseniális, kár, hogy nem létezik…

msi-the-one.jpg

A Hearthstone végre kiteljesedhet

A Hearthstone nagyszerű, szerethető és érdekes karaktereket vonultat fel, de valami nem stimmel, valami hiányzik. Ezt a hiányérzetet igyekszik pótolni a Hearthstone: The MMO, amiben végre három dimenzióban élvezhetjük kedvenceinket. Béta, hamarosan.

A malacok napja

Puszta véletlen lehet, hogy a Bolondok Napja és a Malacok Nemzetközi Szeretetének és Elismerésének napja ugyanakkora eset, de ha már így alakult, akkor meg is ünnepelhetjük -- pont ezt tette a Rovio. Ma minden Angry Birds játékban a malacok helyét görögdinnyék veszik át, hogy a röfik legalább egy kicsit pihenni tudjanak.

angry-birds-watermelons.jpg

World of Warcraft TV

A World of Warcraft már a televízió képernyőket ostromolja, hiszen jön az Azeroth TV, izgalmas műsorokkal várva a fantasy világ szerelmeseit. Van itt Cleaved, főzőműsor az ínyenceknek, Project Transmog, a divat megszállottjainak, Keeping UP with the Barovs, egy reality, mely Alexei Barov családjának mindennapjait követi és van még az The Ambulatory Undead is, amolyan The Walking Dead, csak Azerothban. A csatorna teljes felhozatalát itt találod.

azeroth-tv.png

Techőrület a Minecraftban

A Minecraft világa sem menekülhet el a mindannyiunkat körülvevő techőrülettől, nincs is értelme harcolni. A legújabb, egyébként rekordsebességgel elkészült Trendy Update, egy rakás kütyüt hozott, karperectől kezdve órán át szemüvegig, sőt, egy USB hub is bekerült, hiszen valahogy árammal is el kell látni a friss új szerzeményeket.

minecraft-trendy-update.png

A Blizzard most nagyon eltalálta

A Blizzard árúba bocsátotta az eddigi legdurvább szobrát, végre teljesítve a rajongók régi álmát. A World of Warcraft Ultra Premium Orc Statue egy közel 5,5 magas monstrum, ugyanaz, amit a stúdió bejáratánál át, az ára pedig potom 100 millió dollár, azaz 27,6 milliárd forint. A hülyének is megéri, de sajnos gyorsan elkapkodták a készletet. Talán majd jövőre…

wow-szobor.jpg

Energiaital az Nvidiától

Nem megy igazán a játék? Elvéted a lövéseket? Nem tudsz figyelni a társaidra? Egy kis extra energiára van szükséged, az Nvidia pedig kész arra, hogy ezt megadja neked. Bemutatkozik az GeForce GTX ENERGY, egy új energiaital, ami észrevehetően jobb teljesítményt nyújt, mint a hagyományos energiaitalok. Az Nvidia a játékosokat tartotta szem előtt, így pontosan a mi igényeinket elégíti ki a GeForce GTX ENERGY.

A Google most mellényúlt

A Snoop Dogggal videózás, a SnoopaVision még aranyos volt, a Gmailes Mic Drop azonban már cseppet sem volt ennyire poénos. Történt az, hogy április alkalmából a Gmail kapott egy új funkciót, amivel a leveleinket egy minyonos Mic Droppal zárhatjuk, stílusosan pontot téve a beszélgetés végére, és tényleg szó szerint lezárva a diskurzust, úgy hogy több választ már nem kapunk -- az persze kérdéses, hogy minyonokat használni mennyire időszerű, de nem ez a probléma.

A baj az volt, hogy a Mic Dropot sokan véletlenül bekapcsolták, és olyan levelezések végére is odatették, ahol semmi keresnivalója nincs, például egy haláleset utáni részvétnyilvánítás végére.

Nagy ügy, mondhatnátok, ez ehhez hasonló kínos esetet még talán ki lehet magyarázni sűrű bocsánatkérések közepette, egy valakinek azonban a munkája bánta a Google heccét. Allan Pashby véletlenül használta Mic Dropot, így főnöke nem tudott üzenni egy határidős munkával kapcsolatban, és mikor már elérte, akkor csak a kirúgásról tájékoztatta. Szép munka, Google.

A cég viszonylag gyorsan bocsánatot kért, és azóta eltávolították a Mic Dropot.

minion-google.jpg

Mindez persze csak egy kis merítés abból az elképesztő mennyiségű csínyből és tréfából, amivel ma tele volt az internet, szóval garantáltan kihagytunk valamit. Osszátok meg hát velünk, mi az amit mindenkinek látnia kell!