• Még nincs végleges gépigény
  • A pályáktól fog függni milyen speciális karaktert és járművet hívhatunk elő
  • Megneveztek néhány játszható fajt
  • Nem lesz minden játékmódban elérhető mindkét frakció

Tegnap megismerkedhettünk a Blast játékmóddal, ma pedig az EA frissítette a Star Wars: Battlefront kérdez-felelek oldalát, így újabb érdekes, a részleteket felfedő információval lettünk gazdagabbak.

Először a hősök és a főgonoszok, azaz a speciális karakterek kerültek terítékre, de ezek terén sajnos nem lettünk okosabbak. Azt, hogy Luke Skywalker, Darth Vader és Boba Fett elérhetőek lesznek, eddig is tudtuk. Viszont kaptunk egy ígéretet arra vonatkozóan, hogy a közeljövőben (talán a Gamescomon?) többet megtudhatunk majd ezekről a szereplőkről. Továbbá elárulták, hogy még dolgoznak az egyensúlyi rendszeren, vagyis mennyi időt töltsenek a hősök a terepen, milyen erősek legyenek, hányszor hívhatjuk be őket, stb. Emellett a térképektől függ majd, hol melyik filmbeli karaktert hívhatjuk elő, így kihasználhatjuk majd képességeiket, mégsem fognak az ütközetekben dominálni.

Szóba került a rendszerkövetelmény, erről a DICE csak annyit mondott, hogy az alfa minimum gépigény csak egy durva becslés, de még semmi sincs kőbe vésve. Biztosat majd csak a megjelenés közeledtével tudnak mondani, az optimalizálás után.

Eztán áttértünk a járművekre. Itt az derült ki, hogy a legtöbb gépezet és katona típus csak azokon a pályákon jelennek meg, ahol helyük van. Vagyis snowtroopert nem fogunk látni a Tatooine-on, de például az AT-AT megjelenik az Endoron, ahogy azt az E3 2015-ös trailerben is láthattuk (ez teljesen korrekt, a filmben szintén volt AT-AT az Endoron). Ja, és megtudtuk, hogy egészségtelen lesz a birodalmi lépegetők talpa alá kerülni.

Érdekes fejlemény, hogy a Survival Missions játékmódban csak a Lázadók oldalán harcolhatunk, míg a Battles Mission és a Hero Battles Missions játékmódokban már a Birodalom is választható lesz. És kiderült, hogy a lázadók oldalán választhatunk a twi’lek, a sullusti, a zabrak és a quarren fajok között, de ez még nem a teljes repertoár.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!