• Meg nem erősített hírek szerint a Microsoft egy streamelő szolgáltatáson dolgozik
  • A szolgáltatás az Arcadia nevet kapta
  • Játékokat és egyéb alkalmazásokat lehetne közvetíteni

A Microsofthoz közelálló források arról számoltak be a ZDNet újságírójának, hogy a redmondi óriás egy olyan új szolgáltatáson dolgozik, amivel játékokat és egyéb, nem kizárólag szórakoztatásra alkalmas programokat, sőt akár Android alkalmazásokat lehetne streamelni. A szolgáltatás az Arcadia nevet kapta, s a Microsoft Azure felhőjére csatlakozva látná el a feladatát, valahogy úgy, mint a korábban már bemutatott, de azóta már elkaszált Rio nevű streamelő rendszer. Az álláshirdetésekben olyan programozókat keresnek, akik nemcsak a Microsoft égisze alá tartozó rendszereken szereztek tapasztalatokat, ez alapján tehát az Arcadia a Windowson kívül egyéb környezeteket is támogatná.

Az Arcadia kapcsán felmerülhet az, hogy a cég esetlegesen ezt használhatná az Xbox One visszafele kompatibilitásának megoldására, ha már rokona a streamelésre kitalált Riónak, illetve korábban már volt szó egy bizonyos DeLorean nevű projektről, ami a felhőből történő játékstreamelést tette volna lehetővé, ugyancsak az Azure szervereken keresztül. Lehetséges, hogy az Arcadia és a DeLorean egy és ugyanaz, s ezek a Rióból nőttek ki, de ezt persze biztosan nem tudhatjuk, hiszen a Microsoft Research egy mglehetősen titkolózó csapat.

Érdemes még megjegyezni, hogy januárban lesz egy Windows 10 bemutató, ahol a játékokról is szó lesz, de a ZDNet szerint ne számítsunk arra, hogy még ilyen korai állapotban bemutatnák az Arcadiát.

microsoft.jpg