• A Wildcard szeretné korábban kihozni a játékot PS4-re
  • A Sony-nak azonban erre nincsen szolgáltatása
  • A kreatív direktor szerint a PS4-es játékosok az Xbox One változatból is profitálhatnak

PC-n már régóta, Xbox One-on pedig néhány hete játszható az ARK: Survival Evolved egyelőre befejezetlen változata, s mivel mindkét platformon igen népszerű, a PS4 elkötelezettjei már rágják a Wildcard fülét, hogy a Sony konzoljára is hozzák ki a játékot.

Erre viszont igen kevés az esély, noha a fejlesztőcsapat is azt kívánja, bárcsak tető alá tudnák hozni. A Sony-nak ugyanis nincs az Early Acceshez és a Game Preview Programhoz hasonló, korai hozzáférést biztosító szolgáltatása. Ugyan néha vannak kivételek, de Jesse Rapczak kreatív direktor szerint az Survival Evolved nem tartozik ezek közé. Ennek ellenére nem búslakodik, sőt, szerinte a Playstation elhivatottjainak is hasznos lehet az Xbox One-os változat.

„Furcsa, hogy ezt mondom, de szerencsére a Sony játékosainak is hasznára válhat az Xbox korai hozzáférése. Még ha különböző is a két platform, mindkettő konzol. A konzoljátékosokban pedig sok a hasonlóság, nem számít, melyik platformon játszanak. Örömmel mondhatom, hogy az Xboxos visszajelzések nagyon jók, így nem számít, melyik konzolon jelent meg az Ark.”

Oké, de miért boldogítja a PS4-tulajdonosokat az, hogy az Xbox One-on jók a visszajelzések? Attól ők még nem tudnak játszani a játékkal. Költői kérdés ide vagy oda, egy a lényeg: az Survival Evolved valószínűleg nem fog a befejezésig kijönni PS4-re, ha csak a Sony nem kivételez azzal is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!