Pár hete számoltunk be arról, hogy komoly veszély fenyegeti a Studio Wildcard nagy sikerű dinoszauruszos túlélőjátékát, az ARK: Survival Evolvedot, ugyanis a céget beperelte a Trendy Entertainemnt. A Trendy egyik korábbi alkalmazottja, Jeremy Stieglitz miatt fordult a bírósághoz, ugyanis az megszegve felmondási szerződése több záradékát részt vett az ARK: Survival Evolved fejlesztésében, méghozzá a Trendytől elcsent technológiákkal, és több egykori munkatársát is átcsábította a Studio Wildcard kötelékébe.

A Trendy azt szerette volna, ha ARK: Survival Evolved fejlesztését felfüggeszti a bíróság, és leveteti a programot a Steamről, ám ettől hajlandók lettek volna eltekinteni, ha 600 millió dollárt utal nekik a Wildcard. Utóbbit Susan Stieglitz, a Wildcard egyik társalapítója árulta el Twitterén, amit ha a bíróság tényleg megítélt volna a Trendy javára, akkor valószínűleg búcsút mondhattunk volna az őslényekkel benépesített szigeten zajló kalandoknak.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ám ez szerencsére nem így történt, a floridai bíróság döntése előtt végül sikerült megegyezniük a feleknek peren kívül, és ugyan ennek feltételeit nem hozták nyilvánosságra, de Susan Stieglitz egy rajongónak elárulta, hogy 40 millió dollárral csappant meg a Wildcard bankszámlája az eset következtében.

Az ügy tehát a játékosok számára szerencsés körülmények között lezárult, kíváncsian várjuk, hogy a napokban a Rockstar és korábbi alkalmazottja között kirobbant per is hasonlóan végződik-e majd (melyről itt tudhattok meg mindent). Igaz, az ott szóban forgó összeg (150 millió dollár) vélhetően nem vágná a földhöz a Rockstart, mely csak a GTA Online mikrotranzakcióin 500 millió dollárt keresett az elmúlt években.