Ha engem kérdeztek, nagyon jól sikerült az Assassin’s Creed 4, legfőképpen talán azért, mert az előző epizód túlságosan is drámázó története és gyenge karakterei után most egy felszabadultabb, színesebb és összességében érdekesebb gárdát kaptunk, s egy olyan sztorit, ami nem ragaszkodik görcsösen a mostanra már kicsit kifulladt assassin-templomos párharchoz. Ráadásul a játékmenet is kifejezetten izgalmas, még úgy is, hogy a harcrendszer és a lopakodás alig változott, hiszen a hajózás és az általa nyújtott szabadságérzet bőven kárpótol. 

Egyszóval egy jó Assassin’s Creedet, de egy még jobb kalózszimulátort kaptunk, s úgy látszik, a Ubisoft elméleti szinten eljátszott azzal a gondolattal, hogy a jövőben egy olyan sorozatot indítson, amiben csak a tengeri zsiványok szerepelnek, a kiadónak ugyanis ez volt az egyik kérdése a friss kérdőívében.

ubisoft-kerdoiv.jpg

A kérdőívben a Ubisoft továbbá megkérdezte azt is, hogy a rajongók mit szeretnének látni a sorozat következő részében. Legyen-e új főszereplő a jelenben, melyik korszakot fedezzék fel legközelebb, illetve ara is kitértek, hogy egyesek szemében a felkínált lehetőségek közül mi a legfontosabb egy next-gen folytatásban. Itt egyebek mellett több híres történelmi figura szerepletetése, töltőképernyő nélküli bejutás az épületekbe, több lopakodás, a városkép alakítása és a játékélmény mobiltelefonokra és táblagépekre való kiterjesztése szerepelt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!