Hétfőn reggel sokan csalódottan vették észre, hogy az Xbox Live Gold felhasználók nem az Assassin’s Creed 2-t, s nem is a Halo 3-at tölthették le ingyenesen, hanem „csak” egy tower defense játékot. A csalódottság némi kavarodással magyarázható, ugyanis mikor a Microsoft bejelentette az ingyenes játékokat hozó programot, csak példaként említették meg ezt a két játékot, miközben mindenki úgy vette, hogy ezzel indul majd az egész akció -- a Fable 3 csak részben volt ennek a promóciónak a része, amolyan ízelítőnek is lehet tekinteni.

Az hogy nem a két nagy cím egyikét vehették át a játékosok, sokakat arra késztetett, hogy a Microsoftnak elpanaszolják, hogyan jártak, a szolgáltatás reklámarca, Major Nelson pedig nem is ült tétlenül és szótlanul. Első körben megígérte, hogy a felső vezetés tudtára hozza a dolgot, s majd jelzi a fejleményeket. Nos, ezek a fejlemények ma megjöttek: az Assassin’s Creed 2 lesz a következő ingyenes játék az arany tagságú előfizető számára; a letöltés július 16-án indulhat.

Az ingyenes játékok az év végéig minden hónap első, illetve 16. napján válnak elérhetővé, s korlátozott ideig tölthetők le ingyenesen, majd ezt követően újra fizetősek lesznek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Assassin’s Creed 2 -- Megjelenés: 2010. március 5. (PC) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2600 MHz RAM: 3 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 256 MB, HDD: 12 GB