Legyünk őszinték: az Assassin’s Creed sorozat egyik gyenge pontját jelentik a modern korban játszódó szekciók. Ezek kirántanak minket az adott történelmi korba való beleélésből, de ami még rosszabb, hogy a játékmenet sem állja meg a helyét, mindennek tetejébe pedig kötelező teljesíteni őket ahhoz, hogy visszatérhessük a játék sava-borsához.

A rajongók minderről sokat panaszkodtak, így a Ubisoft figyelmét sem kerülte el a dolog, de most már tesznek is annak érdekében, hogy a kedvünkbe járjanak. A csapat be is jelentette, hogy az Assassin’s Creed 4-ben (nemrég jelent meg egy hétperces videó a játékmenetről) a modern kor eseménysorozatai átléphetők, nem kell ezekkel törődni, ha nem akarunk, ugyanakkor rengeteg mindent lehet majd az Animuson kívül felfedezni: videók, képek és információk tömkelege vár minket, amelyek tovább mélyítik a sorozat univerzumát, s elmesélik azt is, hogy pontosan mi lett Desmond sorsa az Assassin’s Creed 3 eseményeit követően.

A gyártásvezető, Ashraf Ismail azt nyilatkozta, hogy a modern kor főleg a megszállott rajongóknak szól, nekik pakolták tele érdekességekkel a világot, mindenki másnap pedig nem állják az útját, ha csak a kalózok életét szeretnék átélni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Assassin's Creed IV: Black Flag -- Megjelenés: 2013. november 1. (Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U) -- Gépigény: Nem ismert