• Az ausztrál versenyhivatal (ACCC) perre megy a Valve-vel
  • A vád az ausztrál vásárlóvédelmi törvény megszegése
  • A játékok ugyanis nem visszaválthatók a Steam rendszerében
  • A Valve hivatalosan nincs jelen Ausztráliában

Október 7-én a Valve-nek a sydney-i bíróság előtt kell védekeznie, mert perre hívja a The Australian Competition and Consumer Commission, avagy magyarul az Ausztrál Verseny- és Vásárlásfelügyeleti Bizottság (továbbiakban csak ACCC). A bizottság elnöke, Rod Sims így nyilatkozott:

„Az ausztrál vásárlóvédelmi törvény megszegése bármely olyan szolgáltatói megállapítás, miszerint semmilyen körülmények között nem adható visszatérítés, ajándékok és akciók esetében sem.”

A Steam ugyanis a GoG.com-mal ellentétben még ma, 2014-ben sem teszi lehetővé, hogy a megvásárolt játékokat vagy DLC-ket visszaváltsuk, ez pedig egyre többször probléma, hiszen nem olyan régóta bármely kiadó feltölthet akármilyen játékot a Steamre, amennyiben kifizeti a szükséges licencdíjat és vállalja, hogy a Valve a bevétel 30 százalékát lefölözi. A szabad árufeltöltés azonban maga után vonja a minőségi sztenderdek romlását, amit csak tetéz a sok megtévesztő akció.

Az ACCC perének érdekességét az adja, hogy fizikai formában a Valve és a Steam nincs jelen Ausztráliában, ugyanis arrafelé olyan sokáig voltak nevetségesen szigorúak a játékokkal szembeni szankciók, hogy a hatalmas piac szép lassan értéktelenné vált. Az ACCC szerint viszont az ausztráliai törvények minden online szolgáltatásra vonatkoznak, amik elérhetők az országban, mivel pedig a Steam egy online bolt, igenis lennie kellene visszavásárlási garanciának a rajta keresztül beszerezhető termékeken.

A Valve nem nyilatkozott a pert illetően.