A Max Payne-t életre hívó és a jelenleg az Xbox One-exkluzív Quantum Breaken ügyködő Remedy Entertainment még nem mondott le az Alan Wake 2-ről és valamikor a jövőben tutibiztos, hogy visszatérnek a rémálmokat új szintre emelő író sorozatához.

„Nagyon-nagyon büszkék vagyunk a játékainkra” – mondta Sam Lake kreatív igazgató. „Természetesen mind kedves nekünk, különleges helyet foglalnak el a szívünkben. Sosem tudhatjuk, mit hoz a jövő, de ahogy azt már korábban mondtuk az Alan Wake-kel kapcsolatban, a folytatás most nem jött össze. Viszont határozottan keressük annak lehetőségét, hogy ez változzon, és talán majd egy nap így is lesz.”

Nem ez az első eset, hogy a Remedy az Alan Wake 2-t fontolgatja, sőt, korábban Oskari Hakkinentől, a sorozat fejlesztési igazgatójától azt is megtudtuk, hogy Lake eleve folytatásokra készülve írta meg a történetet -- tavaly Lake is utalt rá, hogy csupán az isteni szikra, meg némi anyagi alap hiányzik a folytatáshoz. Szóval biztos lesz Alan Wake 2, a kérdés már csak az, hogy mikor. Bár a Quantum Break után akár hozzá is láthatnak. Esetleg.