Sokáig az a hivatalosan meg nem erősített hír terjedt, hogy a Google/YouTube fogja megvenni a streameléssel foglalkozó, nagyon gyorsan nagyon népszerűvé vált Twitchet. Nos, ez hamisnak bizonyult, ugyanis kiderült, hogy a vevő nem más, mint az Amazon -- erről egy pletyka formájában értesültünk először, de nem sokkal a szivárgás után a cég megerősítette a felvásárlást, mely az év második felében válik véglegessé.

Az üzlet során 970 millió dollár fog gazdát cserélni, ám az még nem világos, hogy mindez pontosan mit jelent a Twitch jövőjére nézve. A felhasználók eddig attól tartottak, hogy a Google-lel való összefekvés súlyosan korlátozni fogja kedvenc játékaik közvetítését, de az, hogy végül ez a forgatókönyv nem valósult meg, nem jelenti azt, hogy fel lehet lélegezni. Még nem tudni, hogy az Amazon pontosan milyen szerepet szán az új szerzeményének, de arra mérget vehetünk, hogy valamilyen módon a termékeladáshoz fogják felhasználni a Twitch szakértelmét és technológiáját.

A hivatalos közlemények egyelőre arról szólnak, amit ilyenkor szokás elmondani: mindenki nagyon őrül és izgatottan várják, mit hoz a jövő, különösen a Twitch tulajdonosai, akik azért választották az Amazont, mert benne látták azt, hogy osztozik az értékeikben, s a támogatásával  gyorsabban érhetnek el látványos fejlődést, mint azt tehették volna egyedül.

amazon-logo.jpg