Szakaszosan fog megjelenni az Arma 3: első körben a jelenleg is zajló bétatesztben látható funkciók lesznek elérhetők a játékosok számára, majd pedig később a szólista módot is megkapják. A történetet három részre darabolta a Bohemia, melynek első darabja, a Survive a végleges változat megjelenése után nagyjából egy hónap múlva lesz tölthető, majd pedig valamikor később az Adapt és a Win névre keresztelt fejezet is befut. Természetesen mindhárom DLC ingyenes lesz.

A csapat elmondása szerint a fejlesztés körüli nehézségek miatt kellett így dönteniük. Az egyik gond az volt, hogy két kollégájukat kémkedés vádjával börtönbe zárták Görögországban, ami talán mondani sem kell, hogy rontott a morálon, de ugyanakkor az sem volt könnyű, hogy a játék alfa- és bétatesztelését kvázi egyszerre kellett koordinálni.

Mindezek együtt késéshez vezettek, a csapat pedig úgy határozott, hogy ahelyett, hogy a teljes játék megjelenését elhalasztanák, inkább csak a történetet tolják el, odaadva minden mást, amivel elkészültek. Ez többek között a teljes, több mint 250 négyzetkilométeres térképet, a multiplayer módot, a modok támogatását és a 12, a hadviselés egy-egy részét bemutató missziót takarja, szóval lesz mivel játszani a singleplayer hiányában is. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Arma 3 -- Megjelenés: 2013 -- Gépigény: Nem ismert