Szokásos, hogy az nagyobb cégek időszakonként leállítják a már kevésbé népszerűbb játékaik online szervereit -- ezt teszi az EA is, ám idén jóval nagyobb a takarítás, ugyanis éppen most készülnek bezárni a sok-sok programot érintő GameSpy szerverek.

Az EA közzétette, hogy június végén 50 játékának online funkcióját állítja le, de platformoktól függően változik, hogy hol nem tudunk majd multiplayerrel szórakozni. Az érintett játékok között PC-n a Battlefield 1942, a Battlefield 2, a Battlefield 2142 (utóbbi kettő egy korábbi hír szerint az Originen talál új otthont), a Crysis, a Crysis 2, a Crysis Wars és a Medal of Honor: Allied Assault szerepel, csak hogy a népszerűbb játékokat említsem, de hasonlóan sok áldozat van konzolos fronton is.

Az EA közleményében jelezte, hogy keresi a megoldásokat arra, hogy a közösségre alapozva valahogy megőrizzék a leginkább kedvelt játékok online funkcióit, ám eddig nem sikerült átugrani az akadályokat.

A lapozás után a teljes lista látható, illetve azt is hozzá kell tenni, hogy a mai nappal leálltak a Lord of Ultima, múlt csütörtökön pedig a Supreme Heroes, a Supreme Hero City és az Age of Champions szerverei is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2