• Lehet, hogy az EA feltámasztja a Star Wars 1313-at -- legalábbis egy rajongói elmélet szerint
  • A játék a Visceral Games berkeiben készül
  • Amy Hennig az író
  • Nem teljesen ugyanolyanra, de nagyon hasonló játékra lehetne számítani

A Star Wars 1313 az utóbbi idők leginkább reménykeltő Star Wars játéka volt, ám a LucasArts lebontásával az impozáns projekt a kukában végezte, és nem úgy tűnik, hogy valaha is feltámadna -- a StarWarsHQ rajongói csatorna azonban másképpen vélekedik, szerintük az EA fogja végül elhozni nekünk a játékot.

A csatornának persze semmilyen konkrét információja nincs, és noha ezt az egészet ők egy pletykának nevezik, valójában inkább egy találgatással állunk szemben, de azért érdemes meghallgatni. Az elképzelését a Game Informer legutóbbi számában megjelent rövid cikkre alapozza, amiben Amy Hennigről olvashatunk. Hennig jó ideig a Naughty Dog berkeiben dolgozott, elsősorban az Uncharted-sorozaton írói és produceri szerepkörben, ám 2014-ben átnyergelt a Visceral Games csapatához, hogy egy most még ismeretlen Star Wars játékon dolgozzon. A Game Informer szerint ez a Star Wars projekt lehetséges, hogy a Star Wars 1313 koncepciójából nőtt ki, vagyis lényegében azt a csodaszép játékot kapnánk meg, amit a LucasArts ígért, csak a Visceral Games gondozásában, egy olyan szakival, aki az Uncharteddel már bizonyított.

Az elmélet nem rossz, és akár az is lehet, hogy tényleg így van, az ugyanis vitathatatlan, hogy a Star Wars 1313 azonnal megragadta a rajongók fantáziáját, az EA pedig valóságos hős lehetne, ha visszahozná a projektet.