• A Call of Duty: Black Ops 3 végzett a brit játékeladási lista élén
  • A géptípusok szerint bontásban a PS4-en a Star Wars: Battlefront volt a legnépszerűbb
  • Jól fogyott a Minecraft: Story Mode

Bár a premierszámok nem úgy alakultak, ahogyan azt az EA és a DICE tervezte a Star Wars: Battlefront kapcsán, Peter Moore, az EA ügyvezető elnöke mégis azt mondta, hogy bíznak a játék sikerében (melytől 13 millió eladott példányt remélnek a fiskális év végéig), hiszen Az ébredő Erő premierje nagyon fontos marketingerővel bír, amit igyekeznek majd kihasználni. Nos, a J.J. Abrams által rendezett új epizód tényleg letarolta a mozipénztárakat minden eddigi rekordot megdöntve, ám úgy tűnik, hogy ez nem segített a Star Wars: Battlefronton. Legalábbis az Egyesült Királyságban biztosan nem, ahol a Chart-Track adatai szerint „csak” a második helyen végezett a DICE alkotása. 

sw-7.jpg

Az első helyet ugyanis ismételten a Call of Duty: Black Ops 3 zsebelte be, ugyanakkor az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a géptípusok szerinti bontásban PS4-en azért sikerült elsőként végeznie a Battlefrontnak, az Xbox One-okon elér hetedik helyére azonban már nem lehet annyira büszke az EA portékája. 

A harmadik pozícióban a FIFA 16 végzett, ami nem különösebb meglepetés, ami viszont igen, hogy a letölthető epizódok formájában kiadott Minecraft: Story Mode a dobozos eladások tekintetében is kiválóan teljesített, hiszen a Fallout 4 mögött futott be az ötödikként. A lista második felében végzett decemberi belépőként a Just Cause 3 és a Rainbow Six: Siege is, a novemberi Fekete Péntek miatt ismét az élmezőnybe kerülő Uncharted: The Nathan Drake Collectionnek pedig sikerült bent maradnia a Top10-ben, ami az elmúlt héten így alakult:

  1. Call of Duty: Black Ops 3
  2. Star Wars Battlefront
  3. FIFA 16
  4. Fallout 4
  5. Minecraft: Story Mode
  6. Assassin's Creed Syndicate
  7. Just Cause 3
  8. Grand Theft Auto 5
  9. Rainbow 6: Siege
  10. Uncharted: The Nathan Drake Collection