• Az orosz 1-es csatorna szerint a Valve németellenes
  • Pontosabban egy Team Fortress 2-es plakátot néztek propagandaanyagnak
  • Abból is első világháborúsnak, tehát 100 évesnek
  • A plakátot egy rajongó készítette
  • Team Fortress 2 teszt

Az oroszországi 1-es csatorna egy saját készítésű dokumentumfilmet sugárzott a minap arról, hogyan próbálta meg rossz színben feltüntetni Amerika Németországot az első világháború idején, enyhe párhuzamot vonva az ukrán válság és Oroszország kapcsolatával, mondván, hogy a számító jenkik évszázadok óta űznek sportot ellenfeleik démonizálásából. A propagandaellenes propagandafilm azonban komikus fordulatot vett, amikor egy Team Fortress 2-es rajongói plakátot mutatott be a film, mint első világháborús, németellenes plakátot.

A plakáton a Soldier karakter épp egy kisbabát készül elfogyasztani, „A katonák babákat esznek” felirat alatt, amit a poszter egy felhívással ellensúlyoz: csatlakozz a demomanek, azaz a robbantási szakértők csapatához, mert ők jó arcok. A filmen mindez jól látszik, de ez nem zavarta az angolul talán nem értő szerkesztőt és narrátort abban, hogy egy 100 évvel ezelőtt készült plakátként hivatkozzanak a képre. A „dokumentumfilm” alant nézhető meg, persze orszul. A plakátot is kitettük, döntsétek el ti, mennyire néz ki németellenesnek.

Mit is fűzhetnénk hozzá mindehhez? Kedves 1-es csatorna, tudom, hogy amerikai filmből idézek, de ideillik: „Sose nyomjál full kretént!”

Team Fortress 2 rajongói poszter