Az új God of Warban Kratos már apa és képes irányítani a dühét is, ami egészen új megközelítése ennek az öreg karakternek. Hogy honnan jött a bosszúálló figura ilyen mérvű megváltoztatásának ötlete? Nos, Cory Barlog, a játék direktora szerint a hamvába halt élőszereplős Star Wars televíziós sorozat szkriptjeiből.

Barlog ugyanis egy ideig a Lucasfilmnél dolgozott, így lehetősége volt belekukkantani a kész forgatókönyvekbe. Elmondása szerint ez volt a legütősebb dolog, amit olvasott, merthogy az Uralkodóról szólt volna a sorozat, pontosabban szólva azt mutatta volna be, hogy Palpatine alapvetően egy szimpatikus, jó ember volt, aki végül egy szívtelen nő miatt állt a Sötét Oldalra, és lett belőle Darth Sidious. A nő ugyanis egy kemény gengszter volt, és teljesen tönkretette későbbi kancellárt és császár életét.

Barlog állítása szerint majdnem elsírta magát a szkriptet olvasva, annyira tetszett neki (én is elsírnám magam, bár én kínomban, mert ez egy nagyon gáz ötlet), és ezután gondolkodott el azon, hogyan lehetne Kratosból szimpatikusabb figura, aki többet is képvisel az erőszakon túl.

Így jött az első ötlet, hogy apa legyen, ami elég motiváció lehet a karakter számára a változáshoz. Bár kollégái kezdetben kételkedtek a változtatás szükségességében, Barlog végül meggyőzte őket, hogy egy megöregedett, a megváltást kereső apa viheti jó, új irányba a karaktert.

emperor-palpatine-darth-sidious.jpg

Palpatine egy nő miatt lett Sith, Kratos pedig Palpatine miatt lett jó ember. Mik vannak?