Két dolog van, amiben azt hiszem, egyetérthetünk. Az egyik, hogy Mark Hamill zseniális volt Joker szinkronhangjaként. A másik, hogy Troy Baker elképesztően tehetséges fiatalember, aki nemcsak egyszerűen hangját kölcsönzi az általa megformált karaktereknek, de valóban átlényegülve életre is kelti azokat.  

Felsorolni is hosszú lenne, hány szerepben hallhattuk már őt -- ő volt a Saints Row 3 és 4-ben a Boss egyik orgánuma, Matt Baker a Brothers in Arms-szériában, Conan az Age of Conanban, a névtelen Hős a Gothic 4-ben, Kai Leng a Mass Effect 3-ban, Lyndon, a scoundrel a Diablo III-ban, Booker DeWitt a BioShock Infinityben, Joel a The Last of Usban. A képregénykarakterek palettáján is van mit felmutatnia: Sinestro / Night Wing az Injustice: Gods Among Usból, Loki / Sólyomszem a Marvel-tévészériákban és -játékokban (többek között a készülő LEGO Marvel Super Heroesban), no és Robin, illetve Kétarc a Batman: Arkham Cityben, sőt maga Batman a Lego Batman 2: DC Super Heroesban.

Miután Mark Hamill önként nyugdíjazta legendás szerepét, nagy kérdés volt, hogy kilép a helyébe, hiszen bárki legyen is, igen magasra tett lécet kell átugrania, ráadásul le kell küzdenie a Hamill-rajongók ösztönös elutasítását is. Amikor a készítők a „kéznél lévő” Troy Bakerre osztották a szerepet, gazdag előélete ellenére sokakban fel is támadtak kételyek (többen például felvetették, hogy Hamill és Baker között 25 év a korkülönbség, nem mintha ez számítana a színészmesterségben) -- reméljük, közülük jó pár kétkedőt meg fog győzni az alábbi videó, amely a most zajló New York-i Comic Con rendezvényén készült. Ebben Troy felolvas... bocsánat: előadja a Batman-univerzum egyik legjobb, leghíresebb és legfontosabb toposza, az Alan Moore által papírra vetett The Killing Joke (magyarul A gyilkos tréfa) egyik emlékezetes Joker-monológját. Érdemes többször meghallgatni, behunyt szemmel is, egészen döbbenetes (bocsánat az önismétlésért) az átlényegülés -- az én fejemben legalábbis kisimult az egyik, a Batman: Arkham Origins kapcsán felhorgadt kérdőjel.