A Battlefield 1 ugyanis nem csak a választott időben – első világháború –, hanem a történet elmesélésének módjában is elkülönül elődeitől, legalábbis az utolsó pár résztől. Nem lesz egységes sztori, helyette inkább antológiaszerűen több kisebb történetet mesélnek el, amelyek egy-egy szereplőre (eddig négyről tudunk) fókuszálnak, és különböző helyszínen és időben játszódnak. Ráadásul sokkal több átvezető videóra számíthatunk, amelyekben a kamera kilép a karakterből – a DICE így próbál minél több érzelmet megmutatni.

A történetben valódi történelmi személyek is megjelennek, úgymint a trailerben már feltűnt Arábiai Lawrence, ezzel is igyekeznek kicsit a valóság felé közeledni – persze azért senki se várjon történelmi hűséget. Emellett kiderült, hogy minden küldetés megoldható lesz több módon, lopakodva, lövöldözve, vagy e két véglet között válogatva.

Eztán leleplezték öt küldetés szinopszisát – ezek mindegyike egy-egy fejezetet jelent az antológiában.

Friends in High Places

A szövetségesek vesztésre állnak a levegőben. Nagy-Britannia nem bír a német ászokkal, a pilótáik átlagos élettartalma a levegőben 17 nap. Neked ezekkel az esélyekkel szembenézve kell megvívnod a nyugati front nemes légi ütközeteit. Intenzív légi harcok, váratlan események, és a barátságról szóló történet vár rád.

Nothing is Written

A Közel-Keleten az arab törzsek fellázadnak az Oszmán Birodalom ellen. A Birodalom pusztító tüzérségének nem jelent ellenfelet a lázadó erők lovassága és puskái. Mint az Arábiai Lawrence mellett dolgozó beduin harcos, a te feladatod lesz kitalálni, hogyan tudnád elpusztítani a technológiailag sokkal fejlettebb ellenfél halálos ágyúit.

Through Blood and Mud

1918 őszén a brit erők masszív támadásra készülnek a Franciaországbeli Cambrai városa ellen. A szövetségesek parancsnoksága úgy gondolja, hogy a tankokkal képesek lesznek áttörést elérni. De a Mark V-ösnek van egy nagy hibája: megbízhatatlan. Csatlakozz egy diszfunkcionális tank legénységéhez, akiknek az ellenséges vonalak túloldalán kell megtanulniuk együtt működni.

Avanti Savoia

Az olaszok és az Osztrák-Magyar Monarchia csapatai is megrekedtek az Alpokban. A hófödte hegyek fogságában egyik fél sem tudja mozgásra bírni az ellenfelet. Eközben az olasz hegymászó regiment, az Arditi szokatlan támadásra készül. Vedd fel a regiment páncélját és juss fel a hegyoldalon, ahol az olaszok és az osztrákok egy stratégiailag fontos erődben csapnak össze.

The Runner

A Brit Birodalom új frontot akar nyitni minden idők legnagyobb tengerészeti inváziójával a törökök anyaföldjén. A hajók Gallipolinál gyűltek össze – ez az első világháború D-napja –, rajtuk félmillió férfival. Mint egy Anzac küldönc, szemtanúja lehetsz egy epikus bombázásnak és a part megszállásának, miközben egy élethalál üzenetet kell kézbesítened a frontvonalon át. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A DICE nem kecmeccel, folyamatosan csepegteti az információkat a Battlefield 1 kampányáról, amiről eleddig mélyen hallgattak. Ám a tegnap esti fantasztikus trailer áttörte a gátat. Először is a történet struktúrájáról ejtettek pár szót.