Tavaly áprilisban a Battlefield 3 egyik hangtechnikai szakembere, Thomas Danko azt tweetelte, hogy van még egy easter egg a játékban, amit nagyon nehéz megtalálni, és tudomása szerint még senki sem fedezte fel. A dolog villámgyorsan terjedt el a rajongói fórumokon, és játékosok ezrei kezdtek kutatni a különös rejtett extra után, melyről Danko később Twitteren még elárult ezt-azt, például, hogy egy hanggal kapcsolatos dologról van szó, amit szándékosan képtelenség reprodukálni, s melynek köze van egy légvédelmi löveghez, illetve a játékosok egymáshoz viszonyított távolságához. Később azt mondta, hogy kb. ezer vagy kétezer az egyhez az esélye, hogy halljuk az üzenetet, mely arról szól, hogy valami nem szokványos ellenség került a közelünkbe.

A Battlefield 3 rejtelmes easter eggje sokáig izgatta a játékosokat, de mivel senki sem hozta elő, egy idő után elterjedt, hogy csak trollkodás az egész és nincs is semmi ilyesmi a játékban. A gyanút csak tovább erősítette, hogy Danko eltűnt a Twitterről, és átment egy másik játékfejlesztő céghez, melynek nevét nem szerette volna nyilvánosságra hozni.

A különös meglepetés feledésbe is merült, ám most egy játékos megtalálta a titkot: a jackfrags nevű YouTube-felhasználó heteken át kutatott az easter egg után, és kapcsolatba lépett Dankóval is, aki elmondta: olyan bonyolult előhozni a hangüzenetet, hogy már ő sem emlékszik a lépésekre, illetve hogy egy volt alkalmazott neve hallható az anyagon, de nem tudja pontosan, kié. Nos, jackfragsnek sem kellett több: átnyálazta a játék hangfájljait és megtalálta a titkos üzenetet, mely az alábbi szöveget tartalmazza, angolul:

"Ellenséges Goldfarb van a közelben! Megközelítés csak nagy óvatosság mellett!" / "Ellenséges Goldfarb észlelhető a területeden!"

Az is lehetséges, hogy a játékosok hallották az üzenetet, csak nem tudták, mit jelent, és azt hitték, hogy a Goldfarb is valamilyen katonai kifejezés, pedig nem. A név David Goldfarb vezető játéktervezőt takarja, aki a Battlefield: Bad Company 2-n dolgozott, és aki most a PayDay 2-n ügyködik. Goldfarbnak nem lehet túl jó hírneve, ha annyira bunkónak találták a DICE-os munkatársai, hogy easter egget csináltak belőle, méghozzá úgy, hogy a jó Dave soha ne tudja meg a dolgot -- minden bizonnyal féltek a reakciójától. Jackfrags története egyébként alant tekinthető meg egy videóban, benne az ominózus hangüzenetekkel.

Battlefield 3 -- Megjelenés: 2011. 11. 28. -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2400 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 4.1 / 512 MB, HDD: 20 GB