A Gamescom során lenyűgöző bemutatót láthattunk a Battlefield 4-ből: elképesztő látvány, óriási csataterek és szinte végtelen rombolhatóság. Szerencsére a csapat csak a multiplayer módra koncentrált a prezentációja során, hiszen ők is jól tudják, hogy a nagy rajongók nem a középszerű történetre kíváncsiak, hanem arra, mivel fognak több tucat órát eltölteni novembertől. Nos, most már pontosan, számszerűen tudjuk, mi vár ránk.

A Battlefield 4 összesen 10 multiplayer pályát és 7 játékmódot tartalmaz, ami egy kicsivel több, mint amit a Battlefield 3-ban találhattunk az indulás napján, abban ugyanis ez a szám 9 / 5 volt -- persze az új rész számai sem véglegesek: a játék pályafutása során alaposan bővülni fog, hiszen 5 DLC van úton, amik új térképeket és játékmódokat is hoznak.

A játékmódok tehát a következők: Team Deathmatch, Squad Deathmatch, Rush, Domination, Conquest, Defuse és Obliteration. Ebből a Defuse és az Obliteration az újdonság: utóbbiban a pályán véletlenszerűen megjelenő bombát kell eljutatni és felrobbantani az ellenséges bázison, míg az előbbi módozatról csak annyit tudunk, hogy egy gyors tempójú, csak a gyalogságra koncentráló mód, ahol nincs respawn. A pályák pontos mibenléte még nem ismert.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Battlefield 4 -- Megjelenés: 2013. november 1. -- Gépigény: nem ismert