Az E3 2014 alkalmával bejelentett Dark Souls 2 DLC-trió, a Lost Crowns a kiállításon is játszható volt, a Joystiq újságírója pedig rá is vetette magát a demóra, hogy 100+ órányi Dark Souls 2-zést követően kiderítse, igaz-e, amit a FromSoftware állít, azaz tényleg nehezebbek lesznek a DLC-k, mint az alapjáték volt.

A Dark Souls 2, mint tudjuk, kihívásban gazdag RPG (haha!), de sokak szerint nem volt elég kemény, mert a szörnyek egy idő után nem élednek újra a pályákon, így lassan, farmolva át lehet vágni a legkeményebb szakaszokon is. Na, nekik lett kitalálva a Lost Crowns, ami három felvonásban debütál majd az összes platformon: a nyitóepizód Crown of the Sunken King július 22-én, a Crown of the Old Iron King augusztus 26-án, a záróakkord Crown of the Ivory King szeptember 24-én érkezik. A csomagok együtt alkotnak kerek egészet, és aki emlékszik még az Old Iron Kingre, illetve megértette a Dark Souls 2 történetének üzenetetét, az már valószínűleg sejti, merre indul a sztori a program befejezése után.

A játékmenet a demóban a Dark Souls 2-t idézte, igaz, sokkal szemetebb volt a játékban látott legtöbb helyszínnél. Több csapda várható például, az eddig csak mérgeket köpő szobrok reagálni fognak a támadásainkra, a külső helyszínek pedig tele lesznek íjászokkal, akik egyszerre négyen-öten sorakoznak fel egymás mellé, gyakorlatilag ellehetetlenítve az áthaladást. A FromSoftware szerint irtó sokat fogunk szívni a letölthető tartalmak megérkezése után -- szívből remélem, hogy igazuk lesz, mert már tavasz óta nem volt akkora adrenalinélményem, mint amit egy-egy Dark Souls 2-es boss-harc okozott. Érdekesség, hogy a Lost Crowns három része más-más stílusú helyszínekre kalauzol el: sorrendben egy föld alatti monostorba, az öreg Vaskirály távolabbi birtokaira, illetve egy havas hegycsúcsra.

Szegről-végről kapcsolód hír egyébként, hogy az E3-on megtörtént a már kiszivárgott Project Beast, azaz végleges nevén Bloodborne bejelentése, sőt, ma egy gameplay-prezentáció is napvilágot látott a PS4-exkluzív Souls-örökösről.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!