A 2013-as E3 jött és ment, de idén sem láttunk semmit az évek óta teljes csendben készülő Beyond Good & Evil 2-ből. A játékkal kapcsolatos kíváncsiság mostanra már csak minimálisnak mondható, hiszen túl sok idő telt el tényleges hírek nélkül, mindig csak annyit hallunk: igen, még készül a játék, de nem, még nem tudjuk megmondani, hogy mikor lesz kész. Mindezek ellenére azért figyelünk a projektre, hátha történik valami -- de most is csak annyit tudtunk meg, hogy folyik a munka, illetve azt, hogy lehetséges lett volna a jelenlegi generációs konzolokra is elkészíteni a programot.

A szellemi tulajdon mögött álló és a fejlesztést vezénylő Michel Ancel elmondta, hogy aktív fejlesztés alatt áll a játék, s azért döntöttek úgy, hogy a következő generációs konzolokra fejlesztenek, mert azon könnyebb a munka. Mint kiderült, a Beyond Good & Evil 2 működött volna Xbox 360 illetve PS3 konzolokon is, ám csak sok kompromisszum árán, s Ancel megfogalmazása szerint fájdalmas lett volna ezt az ambiciózus játékot e platformokra elhozni.

Ancel meglátása szerint minden játékot el lehet készíteni minden konzolra, de néha inkább más dolgokkal kell foglalkozni, mint mondjuk az optimalizálás. Lényegében tehát nagyobb teljesítményre van szükségük ahhoz, hogy megvalósíthassák a folytatást.

beyond-good-evil-2.jpg

Beyond Good & Evil 2 -- Megjelenés: ismeretlen -- Gépigény: ismeretlen