Az Egyesült Államokban a mai napon jelent meg a Beyond: Two Souls, ez pedig két kötelező dolgot hozott magával: megérkezett a hivatalos megjelenés-videó, és felkerültek az internetre az első szakújságírói értékelések. Előbbi remek lett, nézzétek meg és ámuljatok! Utóbbiak viszont... Nos, maradjunk a "megosztó" jelzőnél!

A játék a Metacritic nevű, kritikákat összegző portálon 74 százalékon áll, ami igen vegyes újságírói véleményekből tevődik össze. A népszerű GameSpoton a PS3-exkluzív Beyond: Two Souls 9 pontot kapott a lehetséges tízből, ellenben a Eurogamer 6/10-re, az IGN.com 6/10-re, a GameTrailers 7.2-re, az Edge pedig 50 százalékra értékelte a programot. A GiantBomb 60 százaléka sem túl hízelgő, a Videogamer 40-e pedig egyenesen megalázó.

A legtöbb negatív véleményt a játék választási helyzeteinek állítólagos értelmetlensége váltja ki; a Heavy Rain után mindenki azt várta, hogy a Beyond: Two Souls kiemelten kezeli a játékos döntéseit, de mivel ez nem így lett, csalódottság lett a dolog vége.

Persze keseregni kár, mert a játék még lehet jó, sőt, nem egy kultikus klasszikus kezdte a pályafutását alacsony értékelésekkel (pl. a GTA 3-ra annak idején az első tesztelők 6-7 pontot dobáltak). Nálunk a Beyond: Two Souls október 11-én fog megjelenni, kizárólag PS3-ra.