Az első kiegészítő, mely a Clash in the Clouds nevet kapta, egy könnyedebb kaland lesz, melyben történet nélkül csak annyi a feladatunk, hogy minél tovább éljünk túl egy arénában, miközben Columbia legkeményebb ellenfelei néha csoportosan rontanak ránk.

A jó teljesítményért achievementek/trófeák járnak, ha pedig kimagaslóan ügyesek vagyunk, akkor még a ranglista élére is felkerülhetünk -- de ha esetleg kevésnek találnák azt, ha négy-öt tüzet hányó katona akar minket holtan látni, akkor benevezhetünk a meccsek közbeni mellékfeladatokra (60 Blue Ribbon challenge lesz), amik bizonyos módokon megkötik a kezünket. Minden sikeresen teljesített kör (összesen 15 van) után lesz egy kis szusszanásnyi időnk, hogy újratöltsük a fegyvereinket, sókat vagy vigorokat vegyünk.

A Clash in the Clouds központi helyszíne a The Columbian Archeological Society lesz, ami egyrészt egy összekötő terem a négy pálya között, másrészt pedig itt szemlélhetjük meg a meccsek során gyűjtött pénzből vásárolt koncepciórajzokat, vagy hallgathatjuk meg a város és annak urának hátterét boncolgató hangfelvételeket.

A BioShock: Infinite - Clash in the Clouds DLC már ma tölthető a Steam áruházából, s záros határidőn belül (ma vagy holnap) Xbox 360-ra és PS3-ra is elérhető lesz. A csomag egységesen 5 dollárba kerül, de ingyenes azok számára, akik megvették a Season Passt.

Az Irrational Games másik ma bejelentett bővítménye a BioShock: Infinite - Burial at Sea DLC, mely egy kétrészes történet a jó öreg Rapture-ben, mégpedig annak összeomlása előtt. A főszereplőnk eme dimenzió Bookerje, a társunk pedig az alternatív Elizabeth, aki kiutat kínál a városból.

A csapat ezt a történetet még nem részletezte, de az alábbi kedvcsináló videóból nagyon úgy néz ki, hogy egy film noire kalandban lesz részünk, mely úgy vezet végig minket még egyszer a tragikus sorsú városon, ahogy azt eddig még nem láthattunk -- még érdekesebb viszont az, hogy ezúttal Elizabeth közvetlenül irányítható lesz a játékosok által.

A BioShock: Infinite - Burial at Sea DLC valamikor a közeljövőben fog megjelenni, epizódonként 20-20 dolláros vételáron, de természetesen ezek is részei a Season Pass kínálatának.

Bioshock: Infinite -- Megjelenés: 2013. március 26. (PC, Xbox 360, PlayStation 3) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2400 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 4.0 / 512 MB, HDD: 20 GB