• Jön az Overwatch című multiplayer FPS
  • Négyféle kaszt, rajzfilmes stílus
  • Bétateszt 2015-ben
  • Ez 17 év óta az első új Blizzard-franchise

Majdnem két évtized, pontosabban 17 év után már éppen ideje volt annak, hogy a Blizzard bejelentsen egy olyan játékot, ami nem egy már meglévő szellemi tulajdonra építkezik -- erre a nemes eseményre pedig keresve sem találhattak volna jobb alkalmat, mint a BlizzCon 2014 első napja.

Bemutatkozik az Overwatch, egy csapatalapú multiplayer lövölde, a Blizzardtól már megszokott rajzfilmes stílusban. A játékban négy kaszt (offense, defense, tank, heal) változatos szereplői közül választhatunk, például lesz egy rakétákat lövő keménygyerek, de lesz olyan, aki nyilakkal ügyeskedik és olyan is, aki egy kalapáccsal, mesterlövészfegyverrel vagy éppen egy bottal operál, vagyis lesz változatosság.

A Blizzard,  Chris Metzen elmondása szerint, már régóta szeretne egy ilyen játékot készíteni, s most ez a lehetőség el is jött. Az Overwatch a BlizzCon 2014 látogatói számára a helyszínen kipróbálható, mi, otthoni játékosok pedig elsőként a 2015-ben esedékes bétateszt keretében kóstolhatunk majd bele abba, hogy ezúttal mit kotyvasztott a csapat. A hivatalos oldalon már lehet jelentkezni tesztelőnek.