Ez persze nem jelenti azt, hogy a Halo-sorozatnak ezzel befellegzett, hiszen az IP (szellemi tulajdon) a Microsoft, és nem a Bungie tulajdonában van. Ugyanakkor a fejlesztőcsapat már nem szeretné folytatni a szériát, és erről Lars Bakken vezető tervező a Computer and Video Games magazinjának nyilatkozott is.

"Hogy maga a Microsoft, illetve egyik belső stúdiója dolgozik-e jelenleg egy újabb Halo-játékon, azt nem tudom, de a mi részünkről a Halo ODST és a Reach lesz utolsó, aztán ennél az univerzumnál letesszük a lantot." — tette hozzá Bakken.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a Halo Reachbe ne adnának bele apait-anyait: még azt is meglebegtették, hogy esetleg a Natalt is támogatja majd az új rész. Hogy mi lesz a Bungie következő projektje, egyelőre még azt sem lehet tudni...

A hírhez még annyit hozzáteszek, hogy a Halo 3 után is pontosan ezt mondta a Bungie, aztán itt van ugye az ODST és a Reach is...

]{iegészítés: Bakken az IGN-nek azt nyilatkozta, hogy már dolgoznak az új cuccon, mely egy teljesen új IP lesz, sőt azt is meglebegtette, hogy az FPS-műfaj sem biztos, hiszen a boldog múltban a Bungie gyártott TPS-t és RTS-t is, így "bármi lehet". Az IGN azt is hozzáteszi, hogy a következő Halo valószínűleg a Microsoft által frissen létrehozott 343 Industries reszortja lesz (itt készül a Halo Legends anime-összeállítás is), melynek vezetője Frank "Frankie" O'Connor, a Bungie egykori "arca", kapcsolattartója, aki tavaly májusban lépett ki volt cégétől és csatlakozott a Microsofthoz, épp azért, hogy személyesen foglalkozzon a Halo-franchise "Redmondon belüli" pátyolgatásával. (]{redenc)