• Call of Duty: Black Ops 3 részletek
  • Három éve készül a játék
  • Az Advanced Warfare-hez képest megreformált mozgást kapunk, még a falon is futhatunk
  • Az egész kampány végigjátszható kooperatív módban
  • A multiplayer módban kilenc, nevesített katona közül választhatunk, akik különleges képességekkel szállnak ringbe.
  • Lesznek zombik is

Tegnap mutatkozott be a Call of Duty-sorozat legújabb része, a Black Ops 3, ami három év fejlesztés után idén november 6-án fog megjelenni PC, Xbox One és PS4 platformra. A Treyarch műhelyében készült program kapta az eddigi leghosszabb időt a fejlesztésre, köszönhetően annak, hogy immáron három stúdió dolgozik a játéksorozaton, így több nagyobb változást is szállítottak a készítők, főleg a játékmenet terén.

A játék évtizedekkel a Black Ops 2 eseményei után veszi fel a vonalat, amikor az Egyesült Államokat ért csapás után a világ két, egymással szemben álló frakcióra szakadt, a hadviselésben pedig átvették a szerepet a felturbózott katonák, akik mesterséges végtagokkal, és jetpackkel a hátukon szállnak harcba. A kampányról egyelőre ennyit tudunk, az még nem világos, hogy ki vagy mi áll majd a konfliktus középpontjában, de az biztos, hogy az egészet egy társunkkal is végigjátszhatjuk, lesz ugyanis kooperatív mód. Ezzel ráadásul bármikor csatlakozhat hozzánk egy barátunk.

A Black Ops 3 legnagyobb újdonsága a mozgás, ami még az Advanced Warfare-nél is nagyobb szabadságot biztosít. Nagy ugrásokat mutathatunk be, a térdünkön csúszhatunk fedezékbe, és ahogy a trailerben láthattuk, a falon is futhatunk. Ez így egy egészen dinamikus élményt nyújt, amivel a különleges mozdulatokat egymásra fűzve látványos manővereket írhatunk le. A sorozatban láthatóan a vertikalitás veszi át a főszerepet, ami kifejezetten érdekes összecsapásokat fog eredményezni.

Az ugrálás és falon futás természetesen nem csak a singleplayer kampányban, hanem a multiplayer összecsapásokban is szerepet játszik, de ezen felül a specialisták is bemutatkoznak. Ez kilenc nevesített katona, akiket kiválasztva a lövöldözésen túl speciális képességeket kapunk -- természetesen személyre is szabhatjuk ezeket a bakákat, lehet a fegyvereket módosítani, mégpedig öt kiegészítővel, visszatér a Pick 10 rendszer, és az elmaradhatatlan Scorestreak is jelen van.

Természetesen lesznek most is zombik a saját fejlődési rendszerükkel és kampányukkal, ám erről még szinte semmit sem tudunk. Várhatóan az eddig látott történetet folytatják valamilyen csavarral.