Castlevania: Lords of Shadow bejelentés és trailer!Patrick Stewart és Robert Carlyle hangját hallhatjuk abban az új trailerben, ami a Castlevania: Lord of Shadow első képsorait mutatja. A híres, ősrégi, vámpíros témájú japán akció-platformsorozat legújabb részét Kodzsima Hideo jelentette be az E3-on, a Konami sajtótájékoztatóján. Erről a játékról "csicsergett" egyébként Hideo a Twitteren nem is olyan régen.

Az akció-kalandjátékot ezúttal nem a japán Konami, hanem a madridi Mercury Steam fejleszti, a Kojima Productions pusztán asszisztál majd hozzá. "Ahogy azt önök is jól tudják, a Castlevania-sorozat Japánban született meg, azonban éppen azért bíztuk meg a madridi céget, hogy a játék a jövőben is népszerű legyen. Egy igazi, új Castlevania van születőben..." - jelentette ki Kodzsima a sajtótájékoztatón.

A játék főszereplője Gabriel, aki ebben a trailerben — Robert Carlyle hangján — azt meséli el, hogy a feleségét nemrég megölte "a gonosz, amely ezeken a földeken jár." Gabriel egy hatalmas, kétélű harci bárdot forgat, és a páncélja hasonlít Simon Belmontéra, egy másik híres Castlevania-hős felszerelésére. Gabriel ostorral, harci bárddal és egy pöröllyel küzdi majd végig a játékot, a sorozatra jellemző gótikus kastélyban.

A Castlevania 2010-ben jelenik majd meg Xbox 360-ra és PS3-ra. (Egy későbbi PC verzió sajnos nem túl valószínű.) Már csak egyetlen kérdés nem világos: vajon mi történt Igarasi Kodzsival, a Castlevania eredeti alkotójával?