A minap jelentették be a Castlevanián alapuló netflixes sorozatot, amelyet igencsak erőszakosra és sötétre terveznek. A produceri munkákat a Dreddet is jegyző Adi Shankar végzi el, ami szerintem elég jó ajánlólevél, mert a Dredd sem volt éppen visszafogott alkotás, már ami a véres jeleneteket illeti, ugyanakkor úgy maradt hű az alapműhöz, hogy újítani is tudott. Nagyjából így képzelek el egy jó adaptációt.

Nos, Shankarnak is megvannak a maga elképzelései a Castelvaniával kapcsolatban. Elmondása szerint leginkább A Gyűrűk Ura epikus csatáiból és a Trónok harca évadról évadra egyre hajmeresztőbb felépítéséből merít majd a sorozat megalkotásakor. Ennél többet viszont sajnos nem lehetett kihúzni belőle. Az még kiderült, hogy a castinggal már végeztek, de, hogy melyik szereplő jelenik meg a játékokból, azt már nem kötötte az orrunkra.

Emellett azért még elárulta, hogy a rajongóknak fel kell készülnie néhány változásra, hiszen a televízió és a videojátékok médiuma között bár vannak átfedések, nem minden valósítható meg mindkét oldalon. Példának a Dreddet hozta, aminek képregény változata inkább politikai szatíra, míg a film akciófilm lett, így bár a világot megtartották, sok elemet kénytelenek voltak megváltoztatni.

És megerősítette, hogy nem gyerekeknek fog szólni a Castlevania, amit azt hiszem, már a bejelentés óta borítékolhattunk, de a Trónok harcához való hasonlítás még inkább biztossá tette a dolgot.